Compromís i PSPV formalitzen aquest dijous el pacte de govern per a València
Compromís i PSPV formalitzen aquest dijous el pacte de govern per a València JORGE GIL - EUROPA PRESS

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest dimarts que està previst que aquest dijous es formalitze el pacte de govern de la ciutat aconseguit entre la seua coalició, Compromís, i el PSPV per als pròxims quatre anys i a partir de les eleccions locals del passat 26 de maig.

L'acord es va tancar i va anunciar divendres passat després d'arribar a bon port les negociacions entre ambdues formacions i concloure que l'executiu local comptarà per al període 2019-2013 amb dos vicealcaldies, una per a Compromís i una altra per al PSPV, i nou àrees de gestió. Des d'eixe dia i a partir també de la distribució d'àrees i delegacions, s'ha estat treballant per a tancar i perfilar detalls i altres qüestions i poder-les plasmar sobre el paper.

"En aquest moment estem corregint alguns errors del repartiment d'àrees, de delegacions. Hi ha algun error que estem corregint aquest matí", ha comentat Joan Ribó, que ha assegurat tindre previst presentar aquest dijous "els punts programàtics" del pacte de govern i així presentar-ho formalment.

D'altra banda, l'alcalde ha parlat del ple d'organització del consistori per al pròxim mandat, previst inicialment per a aquest dimecres i en el qual s'ha de donar el vistiplau a la distribució del nou govern local i de les comissions informatives, al nombre d'assessors de cada grup, i a la revisió dels sous dels regidors, entre altres assumptes.

Ribó ha destacat que la sessió plenària ha hagut de retardar-se un dia, del dimecres al dijous, 18 de juliol, perquè després de tancar l'acord de govern han "arribat molt ajustats" de temps. Així, ha explicat que el passat divendres no es van poder concloure tots els tràmits i expedients necessaris i que per açò no s'arribava a les 48 hores necessàries per a convocar-ho amb eixa antelació.

Igualment, preguntat per les crítiques de l'oposició -PP, Ciutadans i Vox- respecte a l'assignació i distribució d'assessors i pels "límits" que aquests assegura que es posen a la seua tasca, l'alcalde ha assegurat que "això no és cert".

"Totalment suficient"

El responsable municipal ha explicat que el nombre d'assessors que ara s'ha donat a l'oposició "és el nombre de regidors que té multiplicat per 1,3". "És un nombre d'assessors totalment suficient per a poder fer la tasca d'oposició", ha manifestat Joan Ribó.

Consulta aquí más noticias de València.