Comunitat Valenciana

Vox demana documentació en Les Corts sobre ajudes a col·lectius LGTBI i dades de violència de gènere des de 2004

  • El grup de Vox en Les Corts ha presentat aquest dilluns dos sol·licituds de documentació sobre les subvencions a col·lectius LGTBI i les dades acumulades de violència de gènere a la Comunitat Valenciana, des de l'aprovació de la llei integral de 2004.
Ple dels Corts
Ple dels Corts
INMA CABALLER/FLICKR CORTS
Ple dels Corts

Els deu diputats volen conéixer les partides destinades en els pressupostos dels exercicis 2018 i 2019 a cursos, associacions, conferències, informes, assessories o centres culturals que estiguen relacionats amb l'activitat de col·lectius LGTBI. I, d'altra banda, tindre accés a les estadístiques dels casos de "violència intrafamiliar, no solament en relació a la violència exercida per hòmens cap a les dones", informa el grup en un comunicat.

En la primera petició d'informació sobre ajudes a col·lectius LGTBI, Vox demana saber les quantitats assignades a activitats amb menors. "Sol·licitem les dades de les persones que han impartit aquest tipus d'activitats perquè ens preocupa en mans de qui deixem els nostres xiquets i l'adoctrinament al que poden haver sigut sotmesos", ha assenyalat la diputada per València Ángeles Criado.

En aquesta línia, el grup sol·licita documentació acreditativa del compliment amb els requisits legals en activitats, com el document d'antecedents penals, l'acreditació de la formació o preparació necessària, els contractes firmats amb indicació de dates, la quantitat assignada i els col·legis i la indicació del mètode d'adjudicació i els seus criteris. També exigeix saber els continguts i matèries impartits en aquests cursos i activitats.

Quant a la sol·licitud sobre estadístiques de violència de gènere, Vox demana les dades oficials de violència "d'homes cap a dones i de dones cap a homes", amb nombre de maltractaments i defuncions per aquestes causes. També sol·licita les estadístiques oficials i percentatges d'ancians, "tant homes com dones", que han sigut víctimes, amb nombre de maltractaments i defuncions i, per un altre, les dades i percentatges de xiquets que han mort a les mans dels seus pares, "indicant si l'agressor ha sigut el pare o la mare".

"Els organismes públics i els mitjans de comunicació obvien a diversos grups de víctimes dins de la família, com poden ser els ancians, els xiquets o els propis homes, a les mans dels seus familiars o parelles. En tots els casos se sol·licita el sexe, l'edat i la nacionalitat de l'agressor, amb indicació del país d'origen en cas que no siga Espanya. Tenim indicis per a sospitar que, en nombrosos casos, la violència ha sigut exercida per persones el país de les quals d'origen no és Espanya", ha afirmat la parlamentària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento