Renfe ja suma quatre avaries amb retards en només una setmana

Les dues últimes van ser ahir mateix, al matí i a primera hora de la tarda. ADIF encara desconeix la causa de l’avaria de dijous passat.
I ja van quatre. Fa una setmana que els passatgers de Renfe que agafen els trens a Barcelona o que viatgen en els que la travessen estan més molestos que de costum. Des de dijous passat, els sistemes de senyalització –gestionats per l’empresa pública Adif– arrosseguen fins a quatre avaries que han provocat retards sobretot en els trens de Rodalies.

Ahir mateix es van produir dues noves incidències. La primera va afectar la circulació de trens entre les 9 i les 10.20 hores, i la segona va provocar retards importants en la franja de les 15.20 a les 16.20 hores. Pràcticament totes les línies que passen per Plaça Catalunya s’hi van veure afectades, al matí amb uns 20 minuts –de mitjana– de retard. Alguns trens de la línia del Maresme es van haver de desviar cap a l’estació de Passeig de Gràcia.

Segons fonts de Renfe, les avaries van afectar la senyalització i això va provocar una reducció de la capacitat del sistema. La freqüència de pas dels trens va disminuir i, consegüentment, es van produir retards que van afectar els usuaris.

Els problemes d’ahir no van ser tan greus com els d’abans-d’ahir, quan a Plaça Catalunya es van produir aglomeracions a les andanes entre les 19.30 i les 21.30 pels retards que acumulaven els trens de Rodalies. Els passatgers es van queixar de desinformació.

Els motius encara no se saben

L’empresa responsable de la senyalització espatllada és Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF), que gestiona les infraestructures que fan servir els trens de Renfe en substitució de l’antic Gestor de Infraestructuras Ferroviarias (GIF). Fonts d’ADIF van afirmar ahir a 20 Minutos que encara es desconeixen les causes de l’avaria que dijous passat va provocar retards en els trens de Rodalies i de llarg recorregut a l’estació de Sants entre les 20 i les 23.30 hores. Pel que fa als retards a Plaça Catalunya d’abans-d’ahir, ADIF els va atribuir a una avaria informàtica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento