Comunitat Valenciana

María Sainz retrata turisme i migració com a "dos cares del capitalisme" en una exposició al Molí Lab

  • 'Summertime + Reflejad@s' és l'exposició que exibirá El Molí Lab de la localitat valenciana de Carpesa del 27 de juny al 31 d'agost i que presenta els últims treballs de la fotògrafa María Sainz Arandia. El projecte treballa sobre dos temàtiques "fortament relacionades: el turisme i la migració, que s'entrellacen de múltiples formes".
Una de las fotografies que María Sainz exposa a El Molí Lab
Una de las fotografies que María Sainz exposa a El Molí Lab
EL MOLÍ LAB
Una de las fotografies que María Sainz exposa a El Molí Lab

Són "dos cares d'un món globalitzat i capitalista, la combinació del qual genera fenòmens culturals i espacials als quals cal parar atenció", expliquen responsables de l'espai cultural en un comunicat.

'Summertime', realitzat entre els anys 2011 i 2016, és un treball fotogràfic en el qual es reinterpreten els espais destinats al turisme de masses a la costa mediterrània. Les imatges habiten un escenari d'ensomni, un món paral·lel que es mostra estrany, solitari i absurd, on tot, fins i tot la felicitat, és fictici.

Al seu torn, 'Reflejad@s' és un projecte de fotografia participativa realitzat a l'octubre del 2018 per a la fundació Cepaim, en el qual l'autora va treballar amb 10 persones refugiades i en programes de protecció internacional. Els objectius del projecte eren sensibilitzar sobre aquesta realitat, i també generar diàleg entre cultures i una xarxa de suport mutu.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i tècnic superior en Fotografia Artística per l'EASD, el treball fotogràfic de María Sainz se centra principalment a explorar a través de la imatge les relacions de l'ésser humà i el seu entorn, des d'una perspectiva àmplia que interroga sobre les fronteres entre realitat i ficció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento