Llum verda al reglament d'informatius d'À Punt amb el 73,5% dels vots
Llum verda al reglament d'informatius d'À Punt amb el 73,5% dels vots CVMC

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha aprovat aquest dimecres el reglament del Consell d'Informatius amb el 73,5% de vots a favor, 21,6% en contra i 4,9% en blanc.

Després d'aquest pas, previsiblement durant el mes de setembre es triaran els membres de l'òrgan en unes eleccions en les quals participaran tots els professionals del departament d'informatius.

El Consell d'Informatius d'À Punt estarà format per cinc persones adscrites a la redacció, triades per un període de dos anys, avança l'ens en un comunicat.

Es tracta d'un òrgan de control intern que ha de vetlar per la independència, objectivitat i veracitat de les informacions difoses. També li competeix vigilar el compliment dels valors constituents dels mitjans de comunicació públics en la participació i independència dels treballadors d'informatius.

En la reunió celebrada en la Ciutat de la Llum d'Alacant, el reglament s'ha sotmès a consulta entre les 317 persones de la plantilla d'informatius. Amb un total de 185 vots i una participació del 58,3%, 136 han donat suport al reglament, 40 l'han rebutjat i nou han votat en blanc.

El reglament organitza les relacions entre l'equip de professionals i els òrgans de direcció. Té un component "important" d'autorregulació en ser el resultat de l'acord entre les dos parts. La seua elaboració és fruit de la comissió de redacció, amb tres representants triats en unes eleccions obertes.

Prèviament s'ha sotmès al dictamen del Consell Jurídic Consultiu (CJC) i ha rebut aportacions d'organitzacions professionals, sindicats i universitats. Una vegada aprovat el text definitiu, entrarà en vigor quan es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Després de la votació, els representants del Consell Rector de la CVMC s'han desplaçat de la Ciutat de la Llum a la plaça dels Estels d'Alacant per a gaudir de la mascletà de les Fogueres i visitar la carpa d'À Punt Mèdia.

Consulta aquí más noticias de València.