Comunitat Valenciana

Emergències recorda als municipis les mesures de seguretat en piscines i parcs aquàtics

  • L’organisme de la Generalitat Valenciana remet un escrit on s’explica la normativa vigent al respecte.
  • A més de la preceptiva llicència, han de comptar amb socorristes i, en el cas dels parcs aquàtics, també monitors.
Piscina de Solórzano con socorrista
Piscina de Solórzano con socorrista
AYUNTAMIENTO
Piscina de Solórzano con socorrista

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha remés als municipis valencians un escrit en el qual recorda la normativa vigent en matèria de seguretat en locals oberts a la pública concurrència, incloses piscines i parcs aquàtics.

La circular esmenta alguns aspectes relacionats amb la seguretat de les piscines i parcs aquàtics davant l'arribada del període estival, fonamentals per a complir amb la legislació i encaminades a evitar riscos i accidents.

D'acord amb la normativa vigent, les piscines públiques han de disposar de llicència municipal prèvia i preceptiva, o en defecte d'això comptar amb una declaració responsable. Això mateix s'aplica a les piscines situades en hotels, tant si són obertes al públic en general com si només són estan per a hostes o inquilins.

Socorristes i monitors 

A més, aquesta circular al·ludeix també a l'obligada presència de socorristes per a aquestes piscines i així com per a les de comunitats de propietaris que superen les 100 persones d'aforament. En aquests casos, es regula la presència d'un o més socorristes segons els metres quadrats, de manera que per a aquelles piscines amb una superfície de làmina d'aigua de 200 a 500 metres quadrats han de comptar amb un, aquelles de 500 metres a 1.000 metres quadrats dos, i en el cas d'excedir aquesta superfície s'haurà de comptar amb un socorrista addicional per cada 500 metres de més. En piscines amb ones haurà de tindre un més als anteriors segons li corresponga.

En les piscines amb diferents gots se sumaran totes les superfícies de làmina d'aigua, excepte les de xapoteig, per a calcular el nombre de socorristes necessaris. Aquests professionals han de romandre en les piscines o zones de bany durant tot l'horari de funcionament i no podran efectuar cap altra activitat que no siga la de vigilància.

D'altra banda, en el cas dels parcs aquàtics serà obligatòria la presència de monitors que vetlaran per la correcta utilització d'aquestes instal·lacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento