Comunitat Valenciana

Dalmau assumeix la nova vicepresidència com una "oportunitat" per a avançar en transició verda

  • S'ha marcat com a metes acabar amb la pobresa energètica i plantejar mesures per a garantir el dret a la vivenda.
  • Tot i això, ha assegurat que "l'última paraula la tindrà la Conselleria de Medi Ambient", encapçalada per Mireia Mollà.
Dalmau (Podem) assumeix la nova vicepresidència com una 'oportunitat' per a avançar en transició verda i justícia social
Dalmau (Podem) assumeix la nova vicepresidència com una 'oportunitat' per a avançar en transició verda i justícia social
GVA
Dalmau (Podem) assumeix la nova vicepresidència com una 'oportunitat' per a avançar en transició verda i justícia social

El nou vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem), ha assumit aquest dilluns la cartera com una "oportunitat molt bona" per a avançar en la transició verda de la Comunitat Valenciana i en justícia social durant els pròxims quatre anys.

Dalmau ha rebut aquest dilluns la cartera de mans de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra (Compromís) en un acte celebrat en l'edifici de la Cigonya de la Generalitat, en el Passeig de l'Albereda de València.

Després d'agrair "especialment" tant a la pròpia Oltra com al president, Ximo Puig (PSPV), l'oportunitat de formar part del nou govern valencià, ha destacat la importància que tindrà la seua vicepresidència per a coordinar totes les polítiques mediambientals mitjançant una comissió delegada.

Ha assegurat que suposa "un moment d'enorme felicitat per a Unides Podem-Esquerra Unida", confluència amb la qual es va presentar com a candidat a president de la Generalitat i de la qual ha exercit breument el portaveu del grup en Les Corts durant l'inici de la X legislatura.

Com a reptes de futur, ha apuntat la necessitat d'establir mecanismes per a "avançar a una transició verda i a una justícia social real, on la gent tinga capacitat de viure en unes condicions dignes de vida", una cosa que "implica un compromís amb les generacions futures".

S'ha marcat com a objectiu per a aquests quatre anys "acabar amb la pobresa energètica, plantejar mesures perquè la vivenda siga un dret i no un privilegi, incorporar mecanismes per a reduir els preus dels lloguers o que la gent jove tinga accés a vivenda sense cap limitació perquè puguen fer les seues vides".

Altra de les metes que ha ressaltat el nou vicepresident segon és que "les dones maltractades o víctimes de violència masclista tinguen el seu dret a la vivenda garantit". Tot açò "en el marc de la innovació" mitjançant la cerca de solucions d'eficiència energètica".

Dalmau s'ha mostrat convençut que la seua vicepresidència "segur que trobarà la forma, amb la resta del Consell, de coordinar eixes polítiques 'verdes'". I ha acabat amb un missatge especial per a Oltra: "Per a mi serà un gust treballar amb tu aquests quatre anys".

"L'última paraula" en llicències mediambientals, per a Mollà

Prèviament, en declaracions als mitjans abans de la presa de possessió dels 12 consellers en el Palau de la Generalitat, ha puntualitzat que "l'última paraula la tindrà la Conselleria de Medi Ambient", en ser el departament que atorga les llicències, mentre que la seua vicepresidència coordinarà les polítiques ambientals que impulse la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento