À Punt estrena 'Favorits', la primera producció conjunta amb Tv3 i IB3
À Punt estrena 'Favorits', la primera producció conjunta amb Tv3 i IB3 CVMC - Archivo

À Punt Mèdia estrenarà aquest diumenge 'Favorits', un programa que explica "les històries més impactants, emocionants, curioses i divertides" que ofereix el món dels continguts digitals i les iniciatives innovadores. És el primer programa d'entreteniment coproduït per la cadena pública valenciana, la balear IB3 i la catalana Tv3.

Segons ha informat la cadena autonòmica IB3 en un comunicat, aquest programa fa una selecció dels continguts més sorprenents d'Internet on la tecnologia té un paper molt important. A més, segons IB3, "és una proposta en la qual els protagonistes són les persones: l'Internet de les persones davant de l'Internet de les coses".

Cada capítol tindrà una durada d'uns 25 minuts dividits en històries de dos minuts, peces curtes de xarxes socials i tres peces de producció pròpia sobre el sector d'innovació local de cadascun dels territoris de les televisions coproductores (Balears, Catalunya i Comunitat Valenciana).

El programa no té presentador, però sí un narrador que se situa en el punt de vista de l'espectador, capaç d'aportar les seues idees, de fer bromes o de ser crític.

La metodologia de coproducció és el resultat del treball col·laboratiu entre els equips locals de cadascuna de les televisions que han participat en el projecte. Cada programa té, com a mínim, una peça relativa al sector de la innovació de cada CCAA i està produïda pels seus equips en les tres autonomies.

En el primer capítol que s'emetrà en la televisió valenciana, s'explicarà un invent per a lluitar contra la malaltia de l'Alzheimer a pedalades. També 'Robots enfadats', que és el cas d'una jove nord-americana que va perdre un braç en un accident i ara fa gags sobre el seu braç amputat.

Així mateix, el primer programa inclourà el cas d'un científic que està descobrint la personalitat dels peixos. També es veurà el treball d'uns joves valencians que ajuden a fer el tren més ràpid del món i com un poble ressorgeix amb els grafitis.

Quant a la selecció de continguts, s'ha creat un equip paritari d'especialistes d'investigació en Internet de diferents edats, per a poder generar una oferta que puga satisfer tots els públics.

La selecció final es va fer a partir de prop de 300 continguts, que es van valorar per a donar forma en els 13 programes, per als quals s'han seleccionat finalment al voltant d'uns 180 continguts.

Consulta aquí más noticias de València.