Bioparc acull un grup del simi més xicotet d'Àfrica, víctima del tràfic il·legal de mascotes
Bioparc acull un grup del simi més xicotet d'Àfrica, víctima del tràfic il·legal de mascotes BIOPARC

Bioparc València ha acollit a un nou grup de les mones més xicotetes d'Àfrica, el talapoin, una espècie que està sent cruelment massacrada i caçada víctimes del tràfic il·legal per a ser venuts com a mascotes. Els quatre mascles procedeixen del Bioparc de Fuengirola i del Zoo de Barcelona, segons han informat aquest divendres fonts del parc valencià.

El talapoin del nord (Miopithecus ogouensis) és el primat més xicotet d'Àfrica, amb una longitud de 32 a 45 centímetres i un pes mitjà d'uns 0,8 quilos en les femelles i un 1,2 quilos els mascles. Per açò, per la seua grandària i aspecte exòtic, són molt atractius com a mascotes, la qual cosa promou que siguen "brutalment atrapats i transportats en pèssimes condicions fins a Europa per a ser venuts en el mercat negre".

Les caceres d'aquests primats que viuen en les ribes dels rius o altres cursos d'aigua de les selves tenen com conseqüència la destrucció de l'hàbitat i la mort de molts d'ells, tant durant la captura com en el llarg viatge dins de canonades de PVC o amagats entre diverses mercaderies, han explicat.

El talapoin està inclòs en la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) i es tracta d'una espècie molt poc estudiada, per la qual cosa un dels principals objectius del Programa Europeu de Conservació ESB (European StudBook) és completar el llibre genealògic per a promoure la seua reproducció. El coordinador de l'EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris) d'aquest programa és el director tècnic i veterinari de Bioparc Fuengirola.

Consulta aquí más noticias de València.