Comunitat Valenciana

Bioparc acull un grup del simi més xicotet d'Àfrica, víctima del tràfic il·legal de mascotes

  • Els quatre mascles procedeixen del Bioparc de Fuengirola i del Zoo de Barcelona.
  • El talapoin del nord té una longitud de 32 a 45 centímetres i un pes mitjà de fins a 1,2 quilos.
Bioparc acull un nou grup del mico més xiquet d'Àfrica, víctima del trànsit il·legal com a mascotes
Bioparc acull un nou grup del mico més xiquet d'Àfrica, víctima del trànsit il·legal com a mascotes
BIOPARC
Bioparc acull un nou grup del mico més xiquet d'Àfrica, víctima del trànsit il·legal com a mascotes

Bioparc València ha acollit a un nou grup de les mones més xicotetes d'Àfrica, el talapoin, una espècie que està sent cruelment massacrada i caçada víctimes del tràfic il·legal per a ser venuts com a mascotes. Els quatre mascles procedeixen del Bioparc de Fuengirola i del Zoo de Barcelona, segons han informat aquest divendres fonts del parc valencià.

El talapoin del nord (Miopithecus ogouensis) és el primat més xicotet d'Àfrica, amb una longitud de 32 a 45 centímetres i un pes mitjà d'uns 0,8 quilos en les femelles i un 1,2 quilos els mascles. Per açò, per la seua grandària i aspecte exòtic, són molt atractius com a mascotes, la qual cosa promou que siguen "brutalment atrapats i transportats en pèssimes condicions fins a Europa per a ser venuts en el mercat negre".

Les caceres d'aquests primats que viuen en les ribes dels rius o altres cursos d'aigua de les selves tenen com conseqüència la destrucció de l'hàbitat i la mort de molts d'ells, tant durant la captura com en el llarg viatge dins de canonades de PVC o amagats entre diverses mercaderies, han explicat.

El talapoin està inclòs en la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) i es tracta d'una espècie molt poc estudiada, per la qual cosa un dels principals objectius del Programa Europeu de Conservació ESB (European StudBook) és completar el llibre genealògic per a promoure la seua reproducció. El coordinador de l'EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris) d'aquest programa és el director tècnic i veterinari de Bioparc Fuengirola.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento