Comunitat Valenciana

València baixa a 30 quilòmetres per hora la velocitat en el 64% dels seus carrers

  • Aquest dissabte entra en vigor la nova Ordenança de Mobilitat, que també prohibeix bicis i patinets per les voreres.
  • La limitació a 30, que estarà en les entrades a la ciutat, afecta als carrers d'un carril per sentit i a Ciutat Vella.
  • Es crearan zones verdes d'aparcament en el centre i hi haurà càmeres per a l'accés dels residents.
El concejal de Movilidad Sostenible en funciones, Guiseppe Grezzi, con uno de los carteles de limitación de velocidad.
El concejal de Movilidad Sostenible en funciones, Guiseppe Grezzi, con uno de los carteles de limitación de velocidad.
AJUNTAMENT VALÈNCIA
El concejal de Movilidad Sostenible en funciones, Guiseppe Grezzi, con uno de los carteles de limitación de velocidad.

L'Ajuntament de València instal·larà cartells en els accessos de la ciutat per a avisar als conductors de la prohibició de circular a més 30 quilòmetres per hora en tots els carrers d'un sol carril per sentit des d'aquest dissabte, amb l'entrada en vigor de la nova Ordenança de Mobilitat. En total són 2.374 carrers, 708 quilòmetres, els que es veuran afectats per aquesta limitació.

El regidor de Mobilitat Sostenible en funcions, Giuseppe Grezzi, ha oferit aquest divendres una roda de premsa per a donar compte de l'entrada en vigor aquest dissabte de la nova ordenança, que entre altres novetats recull aquesta limitació que afecta al 64% dels carrers de la ciutat. A més, tota l'àrea de Ciutat Vella es manté a 30 km/h amb independència que les vies tinguen més d'un carril.

València Ciutat 30.
València Ciutat 30.

--

Sobre aquest tema, ha destacat que l'esperit de la nova norma és aconseguir una "ciutat més amable" en la qual es respecten els límits de velocitat. Per això, s'ha elaborat així mateix un mapa amb aquesta nova regulació que està ja disponible per a la seua descàrrega en el portal de dades obertes en la qual estan en verd els carrers en els quals es limita la velocitat a 30 km/h i en roig en els quals es manté a 50 km/h.

Grezzi ha recordat que l'alcaldia coordinarà la campanya d'informació que la Regidoria de la Policia Local posarà en marxa fins a setembre per a donar a conéixer la nova ordenança abans de començar a interposar sancions per les infracció. "El que volem és que tinga el mínim impacte negatiu perquè el que es busca no és sancionar sinó que la norma es complisca", ha assenyalat.

A més, ha ressaltat que es col·locaran així mateix uns cartells, amb un disseny "actualitzat i molt modern", als carrers per als vianants amb un codi QR que remet a l'article de l'ordenança que prohibeix l'accés al trànsit rodat excepte als vehicles autoritzats. Aquests senyals es col·locaran als carrers de Don Joan d'Àustria, Mur de Santa Anna, plaça de Galícia, i al carrer Manuel Gago i s'aniran instal·lant en tota la ciutat.

Així mateix, es col·locaran cartells per a recordar als camions que s'ha augmentat la càrrega autoritzada de 9 a 12 tones i la prohibició de circular, sempre amb una autorització especial, entre les 7.00 i les 22.00 hores.

Zones verdes

D'altra banda, ha ressaltat que la nova ordenança dóna cobertura legal per a poder establir tres tipus de zones noves d'aparcaments, la tradicional zona blava, la verda per a residents i la taronja d'ús mixt.

Grezzi ha explicat que es vol un sistema "àgil, segur i sobretot amb consens". Per això, a partir d'ara es realitzarà un estudi integral de la situació dels barris en els quals les associacions de veïns relamen zones verdes, com Ciutat Vella i Russafa, per a analitzar les places disponibles, els cotxes censats i l'activitat econòmica.

D'altra banda, ha explicat que el calendari que s'ha marcat l'Ajuntament, una vegada constituït el nou Govern, és que a la fi d'any estiga en funcionament el control d'accés als vehicles amb càmeres a Ciutat Vella. Primer, es farà un reglament consensuat que done resposta a totes les necessitats dels veïns però també de les activitats econòmiques i atenga situacions especials com la de familiars de residents d'edat avançada. A més, hi haurà un període de proves abans de la seua aprovació definitiva.

Bicis i patinets prohibits en les voreres

Així mateix, ha recordat que vehicles del grup A, aquells amb una velocitat fins a 20 quilòmetres per hora i que no tenen obligació d'usar cascos i timbre, podran circular en zones per als vianants a un màxim de 10 quilòmetres i mantenint una distància mínima d'un metre dels vianants, mentre que en els carrils bici de la calçada podran anar a 20 km/h i en els carrils bici de les voreres a 15 quilòmetres però mai per la vorera.

Els patinets tipus B, els de major potència, sí que tenen l’obligació de portar casos i tindre timbre i tindran aquestes mateixes limitacions llevat que no podran circular per les zones per als vianants. En tots dos casos podran estacionar-se en els llocs per a bicicletes.

Per part seua, les bicicletes també tenen prohibit anar per les voreres excepte en el cas de les més xicotetes, que podran fer-ho mentre aprenen o juguen sempre que vagen acompanyats. A més, hauran de circular a 15 km/h en els carrils bicis de les voreres i s’introdueix la possibilitat que puguen circular en tots dos sentits als carrers residencials, zones 30 i zones de coexistència d'usuaris, així com en les de limitació 30 si existeix una senyalització expressa autoritzant-ho.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento