Comunitat Valenciana

Boluda (AVE) destaca Amancio Ortega com a "exemple a seguir" i es pregunta com és possible que siga criticat

  • El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha destacat aquest dimarts al fundador d'Inditex, Amancio Ortega, com a "exemple a seguir" per la seua tasca de mecenatge en la sanitat espanyola: "Com és possible que un ciutadà intente donar al sistema públic equipament valorat en centenars de milions i aquesta acció siga rebutjada i posada en dubte?".
El Consell d'Infermeria defèn les donacions d'Amancio Ortega i demana que s'augmente la inversió pública a Sanitat
El Consell d'Infermeria defèn les donacions d'Amancio Ortega i demana que s'augmente la inversió pública a Sanitat
AMANCIO ORTEGA/ EUROPA PRESS - Archivo
El Consell d'Infermeria defèn les donacions d'Amancio Ortega i demana que s'augmente la inversió pública a Sanitat

Així ho ha afirmat després de les veus contràries a l'aportació realitzada per l'empresari per a maquinària oncològica en hospitals espanyols, en l'acte de proclamació dels guanyadors dels XXXI Premis Rei Jaume I, fundació de la qual és vicepresident, celebrat en el Palau de la Generalitat Valenciana.

Boluda ha convidat en el seu discurs als empresaris i a la societat civil a "llançar-se a enfortir àmbits tan rellevants com la ciència, la investigació, l'emprenedoria, la cultura, l'esport o la formació".

Per a aconseguir-ho, ha destacat la importància de promoure el mecenatge i la filantropia des de les administracions, però "no solament amb incentius fiscals com fan les societats avançades del món, sinó amb el suport i respecte dels responsables públics".

Ha situat així Amancio Ortega com "un dels exemples dels quals està plagada la història de la humanitat que els avanços s'han a causa de la generositat". "És un exemple a seguir", ha manifestat, i ha reconegut que "per sort" els responsables públics de la Comunitat Valenciana respecten la seua tasca de mecenatge.

EPICENTRE DEL CONEIXEMENT

Sobre els Premis Jaume I, Boluda ha destacat que València, la Comunitat Valenciana i Espanya es converteixen en epicentre mundial del coneixement" cada any, aquesta vegada en la seua 31 edició, ja que "no es dona tal concentració de Premis Nobel en cap lloc del món".

Després de "més de tres dècades contribuint a l'emprenedoria, la ciència i la investigació", ha agraït l'"embranzida, generositat i lideratge" del professor Santiago Grisolía en impulsar els guardons.Es tracta d'una missió senzilla però de calat: que la ciència, la investigació i l'emprenedoria siguen l'ànima i el nord de l'educació espanyola per a despertar l'interés dels més joves".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento