Comunitat Valenciana

La Generalitat recorrerà al TS l'obligació d'incloure Religió en segon de Batxillerat

La Generalitat recorrerà al TS l'obligació d'incloure Religió en segon de Batxillerat i recorda que ja l'oferta
La Generalitat recorrerà al TS l'obligació d'incloure Religió en segon de Batxillerat i recorda que ja l'oferta
EUROPA PRESS
La Generalitat recorrerà al TS l'obligació d'incloure Religió en segon de Batxillerat i recorda que ja l'oferta

La Generalitat recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que obliga a incloure Religió en el bloc de matèries optatives específiques en segon curs de batxillerat. Al mateix temps, l'administració valenciana recorda que la resolució "no afecta en cap mesura el funcionament dels centres educatius", ja que en aquests moments ja s'ofereix el curs 2018-2019 la matèria de Religió en eixe curs en compliment d'una resolució de mesures cautelars que va dictar el TSJ al juliol de 2018.

En una sentència datada el 22 de maig i facilitada aquest dimecres pel TSJ, la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa estima un recurs de l'Arquebisbat de València contra l'exclusió de l'assignatura de Religió de les matèries específiques que han d'oferir-se en el segon curs de Batxillerat. La decisió judicial estima parcialment el recurs, doncs denega altres pretensions plantejades pels recurrents com ampliar l'oferta per a augmentar les hores de classe en primer i segon d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO).

Sobre aquest tema, fonts de la Generalitat han insistit, en declaracions a Europa Press, que aquesta sentència "no afecta en cap sentit el funcionament dels centres educatius" i recorden que la mateixa Secció Quarta ja es va pronunciar establint una mesura cautelar exactament sobre la mateixa normativa al juliol de 2018 per un recurs interposat per l'Associació Professional de Professors de Religió en Centres Estatals.

A l'espera d'altre recurs

En aquell moment, apunten, l'Advocacia de la Generalitat va presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem i està "a l'espera del pronunciament", alhora que està "complint amb la mesura cautelar, ja que des d'aquest curs, en segon de Batxillerat, per primera vegada, s'ofereix Religió".

En aquest sentit, les mateixes fonts fan notar que "mai abans en cap normativa s'assenyalava que s'oferira Religió en segon de Batxillerat i la Secció Quarta del TSJCV va fixar que per primera vegada s'oferira en aquesta etapa educativa".

"Ara -prossegueixen- el recurs que presenta l'Arquebisbat de València va exactament en la mateixa línia. Per ser una sentència no ferma i per estar en desacord, la Generalitat presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento