Comunitat Valenciana

El TSJCV obliga a incloure Religió en segon de Batxillerat

  • L'alt tribunal valencià rebutja ampliar l'oferta d'aqueixa matèria en l'etapa d'ESO.
Profesor de religión
Profesor de religión
OBISPADO - Archivo
Profesor de religión

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat parcialment un recurs interposat per l'Arquebisbat de València contra l'exclusió de l'assignatura de Religió en segon curs de Batxillerat i obliga, per tant, al fet que forme part del bloc de matèries optatives específiques.

En la mateixa resolució, l'alt tribunal valencià rebutja ampliar l'oferta d'aqueixa matèria en l'etapa d'ESO. En una sentència datada el 22 de maig i facilitada aquest dimecres pel TSJCV, la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa estima un recurs de l'Arquebisbat contra l'exclusió de l'assignatura de Religió de les matèries específiques que han d'oferir-se en el segon curs de Batxillerat.

La decisió judicial estima parcialment el recurs, perquè denega altres pretensions plantejades pels recurrents com ampliar l'oferta per a augmentar les hores de classe en primer i segon d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). La sala aplica a aquest contenciós la jurisprudència recent del Tribunal Suprem.

Concretament, una sentència de l'11 de juliol de 2018 en la qual alt tribunal es va pronunciar sobre un decret de la Junta d'Extremadura similar al Decret 51/2018 del Consell recorregut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento