Comunitat Valenciana

Puig acata els resultats "amb màxima humilitat" i demana a Cs que no "no s'abrace a l'extrema dreta" a Alacant

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Reunió de l'Executiva Nacional del PSPV a València per a valorar els resultats de les eleccions municipals
Reunió de l'Executiva Nacional del PSPV a València per a valorar els resultats de les eleccions municipals
Jorge Gil - Europa Press
Reunió de l'Executiva Nacional del PSPV a València per a valorar els resultats de les eleccions municipals

El president de la Generalitat en funcions i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que els socialistes assumeixen els resultats del 26M "amb la màxima responsabilitat i la màxima humilitat i concòrdia" i ha apel·lat a la "generositat" de la resta de partits en els pactes postelectorals, especialment en la ciutat d'Alacant.

"Em pareix molt lamentable que la dreta espanyola, les dretes espanyoles, en un moment determinat abracen sense més a l'extrema dreta", ha asseverat, en una crida al fet que Ciutadans (Cs) no pacte amb Vox l'Alcaldia d'Alacant. La formació 'taronja' s'ha convertit de moment en clau de govern en poder recolzar amb els seus cinc edils un ajuntament liderat pel PP o el PSPV.

Puig ha valorat l'escenari que deixen les municipals a preguntes dels periodistes abans de presidir la Comissió Executiva Nacional, amb el PSOE com a "primera força a la Comunitat Valenciana". "Consolidem la posició de fa un mes i avancem", ha celebrat, i ha destacat "fites" com la recuperació de la Diputació de Castelló.

En aquest context, ha instat al fet que hi haja un "acord de progrés" per a aconseguir la màxima estabilitat i ha fet una "crida especial" a Cs a Alacant per a "aconseguir que l'extrema dreta no condicione l'Ajuntament davant el doble empat del PSPV i el PP", si bé ha destacat que el seu partit és el que més ha crescut en regidors.

Ha garantit que els socialistes estan "disposats a tindre la màxima generositat" i "absolutament oberts a negociar, parlar i avançar", igual que en la Diputació d'Alacant".

DISPOSATS A PARLAR DE TOT

Ara bé, Puig ha remarcat que ara estan en "el principi del que ha de ser una negociació" i que estan "disposats a parlar de tot". Sí ha posat l'accent que "hi ha una majoria de sentir progressista que pot ser capaç de donar estabilitat a l'Ajuntament i a la ciutat d'Alacant, que se'l mereix".

Més enllà de la capital alacantina, ha advertit del perill de donar un "pas decisiu" com pactar amb formacions d'extrema dreta, especialment en el cas de Cs com a "partit que s'ha proclamat de centre però ha estat molt vinculat en els últims temps a l'extrema dreta". "Si de veres hi ha algú encara ací que té un esperit democràtic no pot abraçar a l'extrema dreta", ha emfatitzat.

En el cas de la ciutat de València, respecte a si la pèrdua de representació de Podem podria haver perillat la suma del bloc d'esquerres, ha puntualitzat que "cada moment electoral té les seues vicissituds", si bé creu que el PSPV és "el que més ha crescut i ajudat a un govern progressista". "Estem molt contents; ara cal administrar adequadament la confiança a millorar la vida de la gent".

A nivell nacional, Puig ha ressaltat els resultats d'uns comicis "fonamentals per a Espanya i Europa" i ha tret pit del resultat "clarament europeista" a la Comunitat. Ha promès travar "colze a colze" amb les institucions europees i ha reconegut que "Europa ha de canviar".

PACIÈNCIA AMB LA REEDICIÓ DEL BOTÀNIC

I sobre les negociacions per a tancar el Botànic II amb Compromís i Unides Podem, que arranquen aquest dimecres, ha insistit que el PSPV és el primer partit de la Comunitat Valenciana i en que "sempre cal atendre els resultats en una negociació". Ha reiterat que ho faran "des de la màxima humilitat i concòrdia per al millor acord possible en tots els àmbits".

Fins aleshores, ha demanat paciència a l'espera que el president de Les Corts, Enric Morera, inicie la ronda de contactes amb els sis grups. "No podem córrer més del necessari", ha recalcat.

S'ha marcat com a meta "continuar avançant cap a un espai obert, no sectari i no fanàtic en el qual es puga sentir còmode la immensa majoria de la societat". Puig ho veu possible gràcies a una dinàmica electoral "molt positiva" amb l'augment de quasi 100.000 vots per al PSPV en només un mes, després de les autonòmiques del 28A, "mentre altres partits d'esquerra fins i tot perden".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento