Comunitat Valenciana

Dalmau espera que Unides Podem siga "decisiu" en "la legislatura més important" a la Comunitat Valenciana

  • El portaveu d'Unides Podem-Esquerra Unida en Les Corts, Rubén Martínez Dalmau, ha manifestat la seua confiança en què la confluència siga un grup "decisiu" en la X Legislatura que arranca aquest dijous, "la més important que hi ha hagut mai a la Comunitat Valenciana".
Dalmau espera que Unides Podem siga 'decisiu' en 'la legislatura més important' a la Comunitat
Dalmau espera que Unides Podem siga 'decisiu' en 'la legislatura més important' a la Comunitat
TWITTER PODEM
Dalmau espera que Unides Podem siga 'decisiu' en 'la legislatura més important' a la Comunitat

"Estem disposats a aconseguir-ho", ha asseverat als periodistes a la seua arribada al parlament valencià abans de la sessió de constitució. Unides Podem-EUPV compta amb cinc cares noves entre els seus huit diputats, amb Beatriz Gascó, Irene Gómez i Cristina Cabedo com a 'repetidores'.

Amb aquest equip, Dalmau ha celebrat que comença un "dia molt especial" i una legislatura en la qual Unides Podem vol ser un grup "decisiu" i "marcar la centralitat tant a Les Corts com al Consell".

Ha defès que "la democràcia implica pluralitat i que les idees puguen contrastar-se", per la qual cosa "quants més grups, més interessos i major capacitat per a fer entendre que les propostes d'Unides Podem són les que realment miren per l'interés del poble". "Compromís, PSPV, Vox... tenim de tot", ha il·lustrat.

Però, sobretot, ha posat l'accent que l'"esforç" de la coalició serà "crear una legislatura de transformació que finalment aprofundisca en els mecanismes que fan falta per a canviar aquesta terra, la que els valencians es mereixen".

Per a Dalmau, "no va a ser una legislatura qualsevol, va a ser la de consolidació del canvi", després de "desallotjar el PP" en 2015. Ara "cal avançar amb una transformació verda, els 'feminismes' com a pilar de les polítiques públiques i la fi de la precarietat".

Amb aquests objectius, ha assegurat que Unides Podem serà capaç de "definir la majoria de progrés" i contribuir al fet que la Generalitat puga "acabar moltes de les coses que van transitar i començar una vida diferent per a la Comunitat".

NO TOCA PARLAR DE CADIRES

Respecte a l'elecció de la socialista María José Salvador -fins ara consellera de Vivenda- com a vicepresidenta de Les Corts, Dalmau ha remarcat que no és el moment de parlar de "buits o cadires" i que el seu partit "va fer el que tocava: parlar del que s'ha fet bé i sobretot el que s'havia fet malament", amb l'avaluació del primer Botànic.

"Aquestes dos setmanes cal parlar d'això, després del què i al final de qui. No ens interessa si algú es mou de la seua cadira o no perquè no estem ací per les cadires", ha recalcat, doncs considera que el primer és "tindre un govern amb capacitat de transformació, l'altre és una qüestió accidental".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento