Comunitat Valenciana

Podem veu “harmonia” per a signar un pacte amb PSPV i Compromís

  • El candidat de la coalició es va reunir amb Puig en el Palau abans de l’inici formal de les negociacions.
  • Millores laborals, inversions, sanitat, finançament i educació, prioritats de Rubén M. Dalmau.
  • Ximo Puig advoca per un Govern sòlid, “estable i potent” i es mostra “obert” a l'entrada de Podem.
Ximo Puig, en el acto por el Día de Europa en el Palau de la Generalitat.
Ximo Puig, en el acto por el Día de Europa en el Palau de la Generalitat.
EFE
Ximo Puig, en el acto por el Día de Europa en el Palau de la Generalitat.

Segueixen els contactes de cara a la negociació del futur Consell que sorgirà dels resultats electorals del passat 28 d'abril. El candidat d’Unides Podem-Esquerra Unida a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, va valorar la primera trobada informal que va mantindre aquest dijous amb el president en funcions i líder del PSPVPSOE, Ximo Puig, com “enormement positiva” a l'espera d'iniciar dimarts que ve la negociació formal del Botànic II, un govern que espera “fort, unit, lleial i amb capacitat de transformació en totes les àrees”.

Dalmau ja es va reunir el dimecres amb la vicepresidenta i candidata de Compromís, Mónica Oltra, i també va destacar que va ser una primera presa de contacte positiva. “Realment, hi ha molta harmonia entre els tres socis de govern, la majoria guanyadora en el parlament i, per tant, la cosa anirà molt ben enfocada”, va contestar a preguntes dels periodistes després de reunir-se amb Puig en el Palau de la Generalitat.

Encara que Oltra va posar l'accent que no van parlar “en absolut” de repartiment de “seients” ni de les conselleries o la Presidència, va recordar que la voluntat d’Unides Podem és estar en el Govern: “Ell (Puig) sap perfectament la nostra posició; primer hem de plantejar propostes de legislatura perquè comencen a treballar els equips tècnics i negociadors”. Per tant, Dalmau va insistir que “qui ocuparà cada lloc serà una qüestió que vindrà més tard”. “No és alguna cosa que ens interessa ara”, va recalcar.

Fins llavors, va reivindicar que el nou Botànic serà “un Govern unit, lleial” i amb “capacitat de transformació en totes les àrees en les quals es necessita”. Entre elles, va apuntar la precarietat laboral, la millora de les inversions i de l'obra pública, el finançament autonòmic o la millora de la sanitat i l'educació per a “acabar amb els barracons”.

En la reunió amb Puig, Dalmau va destacar que van compartir propostes sobre el Tren de la Costa, l'alliberament de l'AP7, el model de finançament, així com de “donar més importància al sud” i parlar del cas d'Alacant. De fet, li va proposar que el nou acord se signe “a les comarques centrals” alacantines.

Per part seua, Puig va assegurar després de la trobada que tant la vicepresidenta Oltra com Dalmau tenen voluntat que el Botànic II tinga “la major solidesa possible” i siga un Govern “estable, potent i per a tots els valencians, lluny de tindre una posició sectària, fanàtica o partidista”.

Respecte a l'entrada d’Unides Podem en el Consell, va dir que estan “per descomptat, oberts” i va recordar que han apostat, “des del primer moment, per un Govern que tinga la major solidesa possible des de la perspectiva del Parlament, per a donar estabilitat”.

“L'estabilitat dóna resultats” 

Segons va afirmar Ximo Puig, “l'estabilitat està donant uns resultats extraordinaris a la Comunitat Valenciana”, i va posar com a exemple la inversió de 1.200 milions d'euros del grup MSC per a gestionar l'ampliació nord del port de València. Al mateix temps, va advocar per aprendre de l'experiència de gestió del Govern del Botànic durant aquests últims quatre anys per a “encarar els reptes” del pròxim període.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento