Comunitat Valenciana

AMPL2.- Compromís guanyaria les eleccions a València seguit del PSPV i el PP, segons el CIS

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
26M.- AMPL 2.- València.- Compromís Guanyaria Les Eleccions A València Seguit Del PSPV I El PP, Segons El CIS
26M.- AMPL 2.- València.- Compromís Guanyaria Les Eleccions A València Seguit Del PSPV I El PP, Segons El CIS
EUROPA PRESS
26M.- AMPL 2.- València.- Compromís Guanyaria Les Eleccions A València Seguit Del PSPV I El PP, Segons El CIS

La coalició Compromís guanyaria les eleccions municipals del pròxim 26 de maig en la ciutat de València, seguida del PSPV-PSOE, que milloraria la seua posició pel que fa a la cita electoral de 2015, i el PP, que deixaria de ser la força més votada en la capital valenciana, segons es desprèn del macrobaròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) elaborat per a aquests comicis.

D'aquesta manera, el cap de llista de Compromís i actual alcalde de València, Joan Ribó, es mantindria com a primer edil, i prosperaria la seua idea de reeditar el Govern de la Nau, l'executiu local que presideix des de 2015 i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú -Podem s'incloïa en aquesta coalició en les passades eleccions-. En quart lloc es col·locaria el 26 de maig Ciutadans i en cinqué Unides Podem-Esquerra Unida, mentre que Vox apareix en sisé lloc.

Els resultats del CIS assenyalen que, quant a estimació d'escons, que Compromís aconseguiria en aquests comicis entre 9 i 11 regidors; el PSPV-PSOE, entre 6 i 8; el PP, entre 6 i 7, davant dels deu amb què compta en l'actualitat; Ciutadans, entre 6 i 7; Unides Podem-Esquerra Unida, entre 3 i 4, i Vox, entre 1 i 2.

L'estimació de vot que arreplega l'enquesta (en percentatge sobre vot vàlid) per a les eleccions locals del 26 de maig, és d'un 26,5 per cent per a Compromís; d'un 19,5 per cent per al PSPV-PSOE; d'un 17,2 per cent per al PP, i d'un 13,6 per cent per a Ciutadans. En aquest apartat, Unides Podem-Esquerra Unida aconsegueix un 10,9 per cent i Vox, un 7,7 per cent.

REGIDORS EN 2015

En les últimes eleccions municipals, les de 2015, dels 33 regidors que conformen la corporació local de l'Ajuntament de València, el PP, com a força més votada aleshores, va aconseguir deu; Compromís, nou; Ciutadans, sis; el PSPV-PSOE, cinc, i València en Comú (en la qual s'incloïa Podem), tres.

Després d'aquelles eleccions el pacte entre Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú va donar el govern local a aquestes tres formacions, amb Joan Ribó al capdavant com a primer edil. El PP va perdre l'executiu municipal després de 24 anys al capdavant.

L'enquesta del CIS per a conéixer els resultats electorals del 26M a València s'ha realitzat sobre una mostra de 479 persones entre els passats 21 de març i 23 d'abril, abans de celebrar-se els comicis generals en tota Espanya i els autonòmics a la Comunitat Valenciana.

Els resultats del sondeig del CIS precisen que en la pròxima cita electoral, sumant vot més simpatia, Compromís aconseguiria per a l'Ajuntament de València el 25,7 per cent dels vots; el PSPV-PSOE, el 17,7 per cent, i el PP, el 14,4 per cent. Així mateix, Ciutadans obtindria l'11,9 per cent; Unides Podem-Esquerra Unida, el 6,7 per cent, i Vox, el 3,3 per cent.

Pel que es refereix a la intenció de vot dels veïns de la capital valenciana per al 26M, el macrobaròmetre del CIS ofereix com a resultat les mateixes posicions. Així, Compromís se seguiria situant com a primera força amb un 24 per cent; el PSPV-PSOE com a segona, amb un 13,6 per cent, i el PP com a tercera, amb un 11,1 per cent.

En aquest cas, Ciutadans apareix de nou en quarta posició, amb un 8,8 per cent; Unides Podem-Esquerra Unida en cinqué lloc, amb un 5 per cent, i Vox en sisé, amb un 3,3 per cent.

ANAR A VOTAR

El sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques assenyala també que preguntats per si pensen anar a votar en les pròximes eleccions municipals, el 88,1 per cent dels votants de València afirma que ho farà amb tota seguretat, mentre que el 4,8 diu que probablement sí i l'1,5, probablement no. A aquest se suma un 4 per cent que respon que no acudirà a les urnes amb tota seguretat i un 1,7 per cent que encara no ho té decidit.

D'altra banda, preguntats per si ja tenen decidit el seu vot, la majoria dels electors de València indica que sí, davant d'un 27,9 per cent que apunta que no; un 0,2 per cent que no sap i un 2,2 per cent que no contesta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento