Comunitat Valenciana

Compromís i PSPV posen el focus en els barris en els seus programes municipals

  • Els partits llancen les seues propostes a dos dies de l'inici de la campanya electoral per al 26 de maig.
  • La coalició que lidera Ribó presenta una campanya “en positiu” amb l'aval de la gestió econòmica municipal.
  • Sandra Gómez proposa en el seu programa ‘escoletes’, la reforma de places i una taxa turística en Falles.
  • Els socialistes limitaran la velocitat del trànsit a 30 km/h i posaran “més línies i freqüències” d'EMT.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA - Archivo
Ajuntament de València

La campanya de les eleccions municipals està a punt de començar. Només queden dos dies per al període de dues setmanes en el qual els caps de cartell de cada partit demanaran el vot per a fer-se amb l'Alcaldia de València en una cita electoral atípica, ja que s'ha deslligat de les eleccions autonòmiques després de l'avançament al 28 d'abril.

Compromís, que porta de nou a l'actual alcalde, Joan Ribó, va presentar aquest dimarts la seua campanya just a la mateixa hora a la qual el PSPV donava a conéixer el seu programa electoral. Les espases estan en tot l'alt.

COMPROMÍS 

CIUTAT “DE VALORS”. Ribó aposta per mirar al futur i impulsar una ciutat “de valors” durant la campanya electoral, un procés que la seua candidatura afronta “en positiu” i que basarà en “l'honradesa, la gestió eficaç i eficient, l'estabilitat, la valentia, el sentit comú i l'estima” per la capital valenciana. L'acte es va celebrar aquest dimarts al Parc Central per considerar-lo “un símbol” de la ciutat que “mai arribava” i que ha començat a ser realitat “aquesta legislatura” amb l'obertura del “40%” del total.

BALANÇ DE GESTIÓ. “Un projecte de transparència i participació ciutadana”; d'una gestió que redueix el deute municipal, el període de pagament a proveïdors i augmenta les inversions, i d'un govern local de coalició caracteritzat per la “una estabilitat clara”.

MIRADA Al FUTUR. “Presente una campanya electoral en positiu, amb propostes; activa, amb gent treballant en els barris, i pedagògica, per a explicar què s'ha fet i què es vol fer”, va subratllar Ribó, al mateix temps que va avançar que durant aquest procés hi haurà alguna “sorpresa” de la qual no va donar detalls. El que ens importa és el futur. Qui vulga mirar al passat no ha de mirar-nos a nosaltres”, va afirmar.

PSPV-PSOE 

“VALÈNCIA DE BARRIS”. La candidata socialista, Sandra Gómez, va presentar també aquest dimarts les seues propostes per a la pròxima legislatura a través del “primer programa desenvolupat en Google Maps”, la qual cosa permet consultar les iniciatives del cap de llista socialista “barri a barri i carrer a carrer”. Amb aquest programa, Gómez busca posar l'accent a “la València de barris” i “que no importe el codi postal” en el qual residisquen els ciutadans.

‘ESCOLETES’ I PLACES. El document recull la construcció d’escoletes infantils de 0 a 3 anys, un llibre per als nounats, la reforma de les places, tant emblemàtiques com en els barris, i una taxa turística en Falles.

MOBILITAT, HABITATGE I FALLES. Quant a habitatge, el pla dels socialistes és “mobilitzar” 4.500 immobles. El programa contempla la construcció d'un parc d'habitatge públic per a venda i lloguer i incentivar a les persones que lloguen les seues propietats.

Proposa, a més, un pla per a reduir el trànsit que, entre altres qüestions, contempla reduir la velocitat a 30 quilòmetres per hora “en general” a la ciutat. També l'”aposta pel transport públic” amb “més línies i més freqüències” en l'EMT. Una altra iniciativa cridanera del programa socialista és la implantació d'una taxa turística de tipus municipal que aporte al finançament de les Falles durant el període comprés entre l'1 i el 19 de març.

Català (PP) activa un ‘call center’ 

La candidata del PP a l'alcaldia de l'Ajuntament de València en les pròximes eleccions municipals del 26 de maig, María José Català, va anunciar aquest dimarts que elaborarà una campanya “innovadora i de molt de contacte amb els valencians” i ha posat en marxa un call center en el qual “hi haurà contínuament voluntaris cridant a través de telèfons mòbils a afiliats i simpatitzants del partit per a demanar-los suport i col·laboració” de cara als comicis locals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento