Comunitat Valenciana

Denuncien abús sexual d'un intern del Psiquiàtric de Fontcalent a una funcionària

  • L'associació Tu Abandono Me Puede Matar ha denunciat aquest divendres l'agressió que ha patit una funcionària de presons en l'Hospital Psiquiàtric d'Alacant, a la qual un intern hauria acorralat per a realitzar-li tocaments en les natges quan aquesta es disposava a tancar les cel·les.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, la treballadora procedia al tancament de les cel·les de forma manual mentre tots els interns esperaven en les galeries al fet que arribara el torn de la seua i després d'obrir la porta d'una cel·la l'intern es va abalançar sobre ella, aconseguint acorralar-la i li va infringir tocaments indiscriminats en les natges amb el propòsit d'obtindre satisfacció sexual i seguint, segons les seues pròpies paraules, "el seu instint".

La funcionària, que es trobava sola, va aconseguir escapolir-se i va aconseguir tancar l'intern en la seua cel·la. És en eixe moment quan va arribar un company en la seua ajuda. Posteriorment es va ordenar l'aïllament de l'intern, que va reconéixer que sabia perfectament i en tot moment el que feia, han indicat les mateixes fonts.

"És molt habitual en les presons espanyoles que una funcionària es faça càrrec d'un mòdul amb una elevada presència d'interns que han comès delictes contra la llibertat sexual i de violència de gènere.Des d'aquesta associació s'ha denunciat en nombroses ocasions les deficients condicions en les quals els funcionaris de presons desenvolupen el seu treball", han criticat.

A més, des de l'associació expliquen que en el Psiquiàtric d'Alacant el 30 per cent de les places estan vacants i a açò se suma "l'elevada mitjana d'edat dels treballadors, superior als 50 anys i l'escassa inversió en formació per part del Ministeri de l'Interior".

"Aquest abús sexual ha sigut patit per una funcionària de carrera, però podria haver-li ocorregut a una funcionària en pràctiques, ja que en el Psiquiàtric d'Alacant la mitat de la plantilla de vigilància interior està en eixa situació. D'haver sigut així, s'hauria agreujat l'agressió a causa de la nul·la experiència i formació dels funcionaris en pràctiques", han advertit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento