Comunitat Valenciana

Un jutjat cita a dos alts càrrecs d'À Punt per una querella del PP

  • El president de la Corporació i la directora general declararan per presumpta prevaricació en contractacions.
Empar Marco con Enrique Soriano en las Corts
Empar Marco con Enrique Soriano en las Corts
EUROPA PRESS
Empar Marco con Enrique Soriano en las Corts

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Paterna (València) ha citat a declarar en qualitat de querellats al president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la directora general d'À Punt, Empar Marco, arran de la querella presentada pel PP per prevaricació en l'adjudicació d'un contracte per 1,3 milions a una empresa per a la producció d'una sèrie, en uns contractes menors subscrits amb deu persones físiques i amb altres tres amb directius sense complir els principis d'igualtat, publicitat, mèrit i capacitat.

En un acte del passat 26 d'abril, el jutjat admet a tràmit la querella, interposada pel diputat del PP Jorge Bellver, i acorda la declaració de Soriano i Marco per al 20 de juny a les 10.00 hores. A més, sol·licita a la CVMC i a la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) que en 15 dies remeten una còpia íntegra dels expedients del contracte amb la productora de la sèrie, dels contractes menors subscrits entre 2017 i 2018 amb deu persones que posteriorment van ser treballadors i dels de tres directius: el de Contingut i Programació, César Martí; el d'Explotació i Enginyeria, José Manuel García; i el de la directora d'Informatius, Remei Blasco.

Així mateix, dóna trasllat d'aquestes actuacions al ministeri fiscal perquè emeta un informe en relació a la declaració d'aquesta causa com a complexa. La resolució no era ferma i contra ella cabia la presentació de recurs. En la querella, el diputat popular al·legava que la CVMC, representada per Soriano, va adjudicar un contracte per 1,3 milions d'euros a Mediterrani Media Entertainment per a produir La Tramuntana, una sèrie de 13 capítols, procediment que no va ser públic ni obert a la concurrència competitiva ni del qual va haver-hi publicitat.

Al mateix temps, argumentava que per a la signatura del contracte no es va tindre en compte la solvència tècnica ni econòmica de l'adjudicatària, que en 2017 presentava una xifra de negoci de 4.500 euros i a la qual la CVMC va pagar, als pocs dies de subscriure-ho, 409.502 euros “sense que conste la recepció de cap treball o prestació del servei”.

Per això, el parlamentari qualificava d’”arbitrària” aqueixa adjudicació, i feta “de forma il·lícita” i “temerària” en tractar-se de “diners públics”. En aquesta línia, apuntava que el Síndic de Comptes també va denunciar aqueix pagament anticipat en el seu informe de fiscalització. En segon lloc, denunciava contractes menors a deu persones –per import de 5.995 euros– per a la realització d’”informes” o “estudis” adjudicats “a dit” als qui després es tenia intenció de contractar, sense respectar els principis d’”igualtat, mèrit o capacitat”. Entre ells, figuren els de productores, subdirectora de programació i informatius, periodista, cap de redacció o director de continguts i enginyeria.

Directius “a dit” 

Per al diputat del PP, es tracta de contractes que evidencien l'“arbitrarietat” i la “irregularitat” de la contractació. En el mateix cas es trobaria la “contractació arbitrària” de personal directiu i sense el procediment legalment previst, és a dir, “a dit”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento