Comunitat Valenciana

Puig celebra la victòria per primera vegada en 30 anys i diu que la Comunitat "torna a ser senyera del canvi"

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
28A-A.- El PSPV guanya a Alacant i Castelló, mentre que a València Compromís és la força més votada
28A-A.- El PSPV guanya a Alacant i Castelló, mentre que a València Compromís és la força més votada
XIMO PUIG
28A-A.- El PSPV guanya a Alacant i Castelló, mentre que a València Compromís és la força més votada

El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, ha celebrat la victòria del PSPV en les eleccions autonòmiques, en les quals per primera vegada en tres dècades se situa com a partit més votat, i ha asseverat que comença "una nova etapa de canvi, de llibertat i de solidaritat" en la qual la Comunitat Valenciana "torna a ser senyera del canvi".

Així s'ha pronunciat Puig davant els socialistes congregats al Mercat de Tapineria de València, on han seguit la nit electoral, en la qual s'ha mantingut la cautela fins que l'escrutini ha estat bastant avançat, moment en què els presents han començat a onejar les banderes i a cridar 'Ximo president' i 'ista, ista, ista, València socialista'.

Puig ha entrat a la plaça passades les 02.15 hores de la matinada visiblement content, acompanyat per històrics dirigents del partit com Joan Lerma, amb qui s'ha abraçat efusivamente. També ho ha fet amb els seus antecessors en la secretaria general del partit, Joan Ignasi Pla i Jorge Alarte.

Ja en l'escenari habilitat, al qual ha pujat al costat de responsables del partit com ara José Muñoz, Manolo Mata, Mercedes Caballero o Sandra Gómez, ha dedicat les seues primeres paraules a "agrair als valencians que després de quasi 30 anys han tornat a dir que el PSPV ha de ser la primera força política", i ha posat en valor la seua proposta basada en "la igualtat, la llibertat, la fraternitat i la solidaritat".

Ha reconegut que aquest és "un dia d'emocions" perquè, encara que "ha sigut difícil" el camí, els valors que representa el partit han resultat guanyadors. A més, ha subratllat davant els presents que han sigut "fonamentals per a parar a l'extrema dreta".

El PSPV, ha dit, "és la força que vol aportar a Espanya el millor d'aquesta terra" i ha aprofitat l'ocasió per a felicitar Pedro Sánchez com a "pròxim president del Govern".

"Gràcies Pedro, moltes gràcies, sé que estàs ací perquè has estat fins a l'últim moment interessat pel que poguera passar ací, ha dit, per a agregar que ara s'iniciarà un temps en el qual "a més d'un govern progressista a Espanya hi haurà un govern progressista a la Comunitat Valenciana" i junts treballaran "perquè siga possible el canvi que mereixen els nostres ciutadans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento