Comunitat Valenciana

Col·lectius de dones demanen davant l'Ajuntament de València que els fons per a violència de gènere vagen a les víctimes

  • Diversos col·lectius de dones s'han concentrat aquest dijous davant l'Ajuntament de València per a demanar a aquesta institució que els fons transferits per la Secretària d'Estat d'Igualtat en virtut del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere es destinen a les víctimes i no als maltractadors.
Col·lectius de dones demanen davant l'Ajuntament de València que els fons per a violència de gènere vagen a les víctimes
Col·lectius de dones demanen davant l'Ajuntament de València que els fons per a violència de gènere vagen a les víctimes
EUROPA PRESS
Col·lectius de dones demanen davant l'Ajuntament de València que els fons per a violència de gènere vagen a les víctimes

Així, aquestes entitats han exigit al consistori, a través d'un manifest, "la retirada immediata" de la licitació del contracte "l'objecte del qual és desenvolupar, implementar i avaluar un programa d'intervenció psicosocial amb homes condemnats per violència de gènere, derivats pel Sistema Penitenciari i amb aquells que decidisquen acudir de forma voluntària, basat en el Programa d'Intervenció per a Agressors de Violència de Gènere en Mesures Alternatives".

Els col·lectius que s'han concentrat davant l'Ajuntament reclamen que eixos diners es destine "a cobrir les necessitats de les víctimes de violència de gènere, les dones i les seues filles i fills, tal com s'estipula en la resolució de transferència" i assenyalen que de no ser així donen per fet que "s'està incomplint per part del màxim responsable" de l'administració local.

ATENCIÓ PSICOLÒGICA A DONES VÍCTIMES

La concentració d'aquesta jornada ha tingut lloc després que la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives a València, Isabel Lozano, anunciara ahir dimecres que l'Ajuntament destinarà la partida que prové dels fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere a un programa d'atenció psicològica a dones víctimes de violència i els seus fills i filles i familiars.

El consistori contempla d'aquesta manera 861 atencions individuals i 95 sessions anuals dels grups de suport. "Creiem que serà un programa molt profitós i que ajudarà i ampliarà la capacitat d'atenció i de recuperació de les dones víctimes de violència en la nostra ciutat", va comentar Lozano en realitzar l'anunci.

Aquest programa comptarà amb un pressupost de 160.030 euros, tindrà una durada de dos anys -amb opció a pròrroga de dos anys més- i es dividirà en dos parts: una per a les dones i una altra per als seus fills, filles i familiars. El pressupost es podrà incrementar fins a un 20 per cent més de forma anual per a poder atendre "tota la demanda que puga haver-hi", segons la regidora.

PARTICIPANTS EN LA CONCENTRACIÓ

En la concentració d'aquest dijous han participat l'Associació de Dones Separades i Divorciades PV, la Federació Nacional de Dones Separades i Divorciades, la Federació de Dones Progressistes CV, el Col.lectiu de Dones Feministes de Montcada, l'Associació de Dones Eleanor Roosvelt, el Moviment Democràtic de Dones PV, el Col.lectiu Dones de Xirivella en Acció, la Plataforma CEDAW OMBRA PV, Associació AITANA, Lobby Europeu de Dones i Associació Alanna.

La primera tinent d'alcalde, portaveu del PSPV-PSOE en l'Ajuntament i candidata d'aquesta formació a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, va celebrar aquest dimecres "la rectificació forçada" de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

CONSELL DE LA DONA

Gómez, que juntament amb la número 2 del PSPV-PSOE al Congrés i secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella, es va reunir amb el moviment feminista de València per a analitzar la destinació dels citats fons, ha anunciat aquest dijous que aposta per establir el mecanisme perquè siga "un requisit obligatori convocar el Consell de la Dona per a consensuar la destinació dels fons del Pacte contra la Violència de Gènere".

La representant socialista ha assegurat, en un comunicat després de la concentració, que després de les eleccions del 26 de maig, València "tindrà una alcaldessa feminista de la qual dependrà l'àrea d'Igualtat perquè la transformació arribe a totes les àrees de govern i tots els barris de la ciutat". Després d'açò, ha afirmat que d'aquesta manera s'evitarà "que es tornen a cometre errors" que porten a "decebre les dones que confien en els partits progressistes per a combatre la violència de gènere".

VIVENDES A VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Per la seua banda, la segona tinent d'alcalde i candidata de Podem a l'Alcaldia, María Oliver, ha explicat als mitjans de comunicació abans del ple celebrat aquest dijous en el consistori, que amb la també candidata d'aquesta formació Ana Bedrina s'ha reunit amb associacions feministes per a traslladar-les la proposta de destinar en la pròxima legislatura les vivendes municipals del Cabanyal a víctimes de violència de gènere.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento