Comunitat Valenciana

El Consell convoca les ajudes a la participació per primera vegada d'agricultors en programes de qualitat diferenciada

  • El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dimecres la convocatòria de les ajudes a la participació per primera vegada de les persones agricultores i agrupacions de persones agricultores en programes relatius a la qualitat diferenciada i que s'inclouen en el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, segons ha informat el Consell en un comunicat.

Les ajudes, que estan gestionades per la Direcció General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, a través de l'Agència Valenciana de Foment i Garanta Agrària, compten amb un pressupost de 95.000 euros que es financen a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader) el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; i la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les persones agricultores i agrupacions de persones agricultores, en actiu, i que participen per primera vegada en algun dels règims de qualitat diferenciada dels productes agroalimentaris, és a dir, les denominacions d'origen protegides i indicacions geogràfiques protegides i la producció ecològica. Per tant, no podran ser-ho aquells ja inscrits o que hagen participat en els règims de qualitat elegibles.

De la mateixa manera, seran subvencionables el 70% dels costos fixos satisfets per part de les persones agricultores o organitzacions ocasionats per la participació en els règims de qualitat de productes agroalimentaris, i fins a un màxim de 3.000 euros per explotació i any, fins a un màxim de cinc anys, segons les mateixes fonts.

Dins d'aquests gastos es troben els derivats de la inscripció en aquests règims de qualitat, la quota anual, el cost dels controls necessaris per a comprovar el compliment del plec de condicions del règim, així com altres costos com els derivats de la inspecció de camp, control documental o les analítiques en què deguen incórrer dites productores com a conseqüència de la inscripció en els citats règims de qualitat.

No obstant açò, no seran subvencionables les actuacions ja realitzades o aquelles ja iniciades abans de la data de presentació de la sol·licitud de la subvenció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento