Apostes en llengua catalana per a tots els gustos literaris

  • Maria Barbal es torna a situar als pobles de muntanya per narrar el trasbals de la Guerra Civil i Carlos Zanón ressuscita Carvalho.
Sant Jordi en la Rambla de Barcelona.
Sant Jordi en la Rambla de Barcelona.
Europa Press
Sant Jordi en la Rambla de Barcelona.

Entre les pàgines que enganxaran els lectors i compradors aquest Sant Jordi, hi seran les que Maria Barbal (Tremp, Lleida, 1949) ha escrit a la seva nova història, A l'amic escocès. L'autora de Pedra de tartera torna als pobles de les muntanyes per narrar el trasbals de la Guerra Civil per a les persones que els habitaven.

Benet és un jove ple de somnis que es veuran trencats amb l'esclat del conflicte. En aquesta novel·la intimista, Barbal parla de l'amistat, l'amor incondicional, el desamor i la importància vital de la terra i el paisatge.

David Cirici (Barcelona, 1954) parla a L'olor del desig (Proa) de l'André, un jove cec que s'enamora de la seva professora d'història. En aquesta novel·la s'enalteixen els sons, les olors i el tacte per alimentar una història d'amor però també d'amistat del protagonista ambel pintor malagueny Pablo Picasso.

En l'àmbit de la novel·la negra, el barceloní Carlos Zanón (1966) ressuscita el detectu privat Pepe Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán a Problemes d'identitat (Columna). El veterà policia es mou pels baixos fons del Raval mogut per una sèrie de crims per resoldre.

La filla de la tempesta, Santi Baró

'La filla de la tempesta' de Santi Baró

Una noia cordovesa de 16 anys  arriba a Terrassa amb tota la seva família. Allà descobrirà nova gent i noves experiències enmig de les efervescents fàbriques tèxtils dels anys seixanta del segle passat. En el seu camí es creuarà un fet luctuós del qual encara perviu un record ben viu al Vallès Occidental:la riuada de l’any 1962 que va arrasar la comarca i va canviar per sempre les il·lusions de moltes persones. Santi Baró novel·la aquesta història de supervivència individual i col·lectiva que afegeix un punt d’intriga.

Edicions 62, 2019

256 pàgines

18,50 euros

El fill de l'italià, Rafel Nadal

'El fill de l'italià' de Rafel Nadal

Premi Ramon Llull 2019.  En Mateu creix en una família trencada de la casa més pobra de Caldes de Malavella. Aviat descobrirà que els seus orígens amaguen un secret que tothom coneix però del que ningú en parla. El poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial, els supervivents de l’enfonsament del cuirassat Roma, bombardejat pels alemanys el 9 de setembre de l’any 1943. 60 anys després, en Mateu decideix buscar el seu pare.

Columna, 2019

464 pàgines

21,90 euros

Tot el bé i tot el mal, Care Santos

'Tot el bé i tot el mal' de Care Santos

La Reina té marit, exmarit, amant, un fill adolescent, un bon sou, una bona feina i una bona vida, o això creu ella. Però un esdeveniment del tot terrible li canviarà l’existència i li demostrarà fins a quin punt és vulnerable. Aquest gir li farà plantejar-se moltes preguntes, com ara, quines són les persones de debò imprescindibles de la nostra vida, quines són les conseqüències de les nostres males decisions, què faríem en les circumstàncies més terribles o si coneixem realment els nostres fills.

Columna, 2018

432 pàgines

20,50 euros

El fil invisible, Gemma Lienas

'El fil invisible' de Gemma Lienas

La novel·la guanyadora del 38è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana tracta sobre la recerca d’un misteriós secret familiar originat durant la Segona Guerra Mundial i la reconstrucció del paper d’una científica del segle XX anomenada Rosalind Franklin en el descobriment de la doble hèlix de l’ADN. La Júlia marxa a passar l’agost amb la seva família francesa a la costa bretona. Un detall d’una foto antiga la portarà a investigar els seus orígens. Per a la seva autora, aquest llibre ha suposat el seu retorn a la literatura d’adults.

Edicions 62, 2018

416 pàgines

21,50 euros

Mostrar comentarios

Códigos Descuento