Barcelona atraurà fins a 1,2 milions de persones aquest Sant Jordi amb més espai de passeig

  • L’ampliació de parades als carrers Balmes, Diagonal i Consell de Cent afegeix enguany el carrer de Còrsega.
Parada de libros en La Rambla de Barcelona por Sant Jordi
Parada de libros en La Rambla de Barcelona por Sant Jordi
Europa Press
Parada de libros en La Rambla de Barcelona por Sant Jordi

Els llibreters confien que aquest sigui un molt bon Sant Jordi amb una massiva participació de la gent i amb una facturació que podria ser un 2% més que la de l'any passat, segons el gremi del sector. Enguany la Diada s'ha avançat a la Setmana Santa, amb vendes avançades a destinacions catalanes de mar i muntanya, però això no implicarà que avui es venguin menys llibres.

La presidenta del gremi, Maria Carme Ferrer, va declarar fa uns dies que «El llibre que es regala normalment es compra abans, però els que som amants dels llibres, el Dia de Sant Jordi tornem a comprar llibres».

Des de la Cambra del Llibre destaquen que durant la campanya d'aquest Sant Jordi es vendran uns 1,5 milions de llibres entre 50.000 títols diferents, i que els més venuts representaran un 5% del total. La facturació estimada rondarà els 22 milions d'euros.

Aquest any, els llibreters han arribat a un acord amb l'Ajuntament per fer «un Sant Jordi a escala de ciutat», el que suposarà que la Diada se celebri amb actes i parades a tots els barris de la ciutat. Uns 1,2 milions de persones viuran Sant Jordi a la capital catalana i com que «Barcelona no són tres carrers», s'ha ampliat els nous espais que es van incorporar a la festa el 2018: el carrer de Balmes, la Diagonal i Consell de Cent, afegint el carrer de Còrsega, el que possibilitarà una mena de connector entre el passeig de Gràcia i la Rambla Catalunya. «Tindrem més parades que mai, més oferta que mai i hi hauran moltes més facilitats», ha explicat el gremi.

Això es concretarà en fins a un 20% de parades més que en altres celebracions, amb 200. El passeig de Sant Joan reunirà punts especialitzats en literatura infantil i juvenil i en àlbum il·lustrat i la plaça Vicenç Martorell del Raval tindrà parades dedicades al disseny, l'art i la fotografia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento