Comunitat Valenciana

CSIF demana al Ministeri de Treball que augmente la plantilla i cobrisca baixes en el Fogasa de la província de València

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha instat en un comunicat al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social al fet que "cobrisca immediatament" les baixes i incremente la plantilla en l'oficina del Fons de Garantia Salarial (Fogasa) en la província de València.

La central sindical ha advertit que cada dia entren 700 notificacions de mitjana i amb l'actual dotació de personal "poden tramitar al voltant de 500". A més, ha denunciat que la resolució d'expedients "porta un retard de quatre mesos per eixa mateixa raó d'escassetat de personal".

El sindicat CSIF ha explicat que en l'actualitat la plantilla de tramitació del Fogasa la integren set funcionaris, cosa que considera que resulta "insuficient" i que "la situació s'agreujarà si el Ministeri no cobreix amb urgència dos baixes previstes". "Aquesta circumstància podria ocasionar que el retard de quatre mesos augmentara", han advertit.

Així mateix, CSIF ha reclamat la "contractació i incorporació immediata d'un mínim de tres professionals administratius per a poder afrontar en unes condicions bàsiques la càrrega de notificacions".

El sindicat ha recordat que la tasca del Fogasa resulta "fonamental" perquè perceben els diners que els correspon treballadors les empreses dels quals no li l'han abonat per ser insolvents o estar en concurs.

La central sindical, d'altra banda i també en relació amb el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, ha explicat que encara que l'oficina d'ocupació del carrer Alfambra de València s'ha desdoblegat, els treballadors del Servei Públic d'Ocupació Estatal "no poden aprofitar l'espai disponible".

"El problema consisteix que necessita una inversió per a reformar-ho i adaptar el seu sistema informàtic que el Ministeri no ha realitzat, per la qual cosa segueixen amuntegats en una part de les instal·lacions encara que l'altra estiga buida", ha destacat l'organització sindical.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento