Comunitat Valenciana

Cartells, banderes i una falla per a cridar les urnes: els partits valencians estan preparats per a eleccions

  • Els partits polítics de la Comunitat Valenciana han iniciat la campanya electoral del 28A amb una vetlada d'actes simbòlics, festius i d'agermanament a València per a cridar el vot: del sopar de pa i porta del PSPV a l'autobús del PP, els cartells de Compromís i Unides Podem o fins i tot la falla de Ciutadans.
28A.- Cartells, Banderes I Una Falla Per a Cridar A les Urnes: Els Partits Valencians Estan Llests Per a Eleccions
28A.- Cartells, Banderes I Una Falla Per a Cridar A les Urnes: Els Partits Valencians Estan Llests Per a Eleccions
EUROPA PRESS
28A.- Cartells, Banderes I Una Falla Per a Cridar A les Urnes: Els Partits Valencians Estan Llests Per a Eleccions

A dos setmanes de les eleccions, després d'un mes de precampanya amb 'goteig' constant de visites de líders nacionals i les primeres promeses, els cinc principals partits estan preparats per a captar en les urnes el vot dels valencians, especialment el dels indecisos: el 38,7% encara no ha decidit a quin va a votar, segons la macroenquesta del CIS que es va donar a conéixer aquest dijous.

Per primera vegada, la Comunitat Valenciana celebrarà les eleccions autonòmiques el mateix dia que les generals, cosa que les formacions han aprofitat per a reivindicar la importància d'una jornada històrica.

Els socialistes van celebrar la seua vetlada d'arrancada de campanya en la plaça de Patraix de València amb un sopar de pa i porta en el qual el 'president' i candidat a seguir al capdavant de la Generalitat, Ximo Puig, va animar a participar en "un gran combat democràtic a partir de la mobilització i l'explicació". "Ens estem jugant molt; ens estem jugant la democràcia", va avisar, i va fer un símil: "No es pot posar sucre a una cosa tan amarga".

Els representants de Compromís van pegar els seus cartells amb un "sopar de germanor" en la plaça del Mercat de Russafa de la capital valenciana, per a engegar "una campanya amb humor i per amor", va manifestar la vicepresidenta del Consell i candidata, Mónica Oltra, per a agrair el "vot valent" dels quals els van fer pujar en 2015: "El canvi ha de continuar, ha de ser imparable".

També amb pegada de cartells, la confluència Unides Podem-Esquerra Unida va portar als seus representants a la seu d'EUPV en el carrer Borrull de València en una nit en la qual el candidat a 'president', Rubén Martínez Dalmau, va mostrar "enormes ànims d'eixir a guanyar" amb un programa "de transformació per a canviar la Comunitat i Espanya" i una candidatura "enormement preparada".

Els 'populars' i el seu autobús de campanya van celebrar la vetlada enfront de la seua seu al costat del Pont de les Flors, amb un míting de la presidenta i aspirant a la Generalitat, Isabel Bonig, que va prometre "governar pels valencians i la seua llibertat". "Hi ha uns que ens diuen que van imparables, imparables cap a la irrelevància política", va ironitzar, i va enaltir el seu lema de 'Correctament política'.

Original va ser Ciutadans (Cs), que va plantar una falla en la plaça dels Pinazo del 'cap i casal' composta per ninots que critiquen la gestió del govern del Botànic, amb la meta d'"acabar amb la plaga que suposa el tripartit", va reivindicar el candidat, Toni Cantó, i obrir una campanya "il·lusionant, amb figures clau de la cultura valenciana".

Després d'aquesta arrancada, els principals líders nacionals dels partits que tenen representació parlamentària tornaran a deixar-se veure per la Comunitat. Per exemple, el divendres 26, dia del tancament de campanya, estaran a València els candidats nacionals del PSOE (Pedro Sánchez), PP (Pablo Casado) i Ciutadans (Albert Rivera), mentre que està previst que Pablo Iglesias, de Podem, passada per la capital valenciana el dia 17.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento