Comunitat Valenciana

Dotze autobusos donaran servei a la comarca de l'Horta Nord

  • El projecte del Consell crearà noves rutes diürnes i nocturnes per a una població de quasi 245.000 habitants.
Autobús del servicio Metrobus de València.
Autobús del servicio Metrobus de València.
AUVACA
Autobús del servicio Metrobus de València.

Dotze autobusos de sis línies diferents recorreran dia i nit uns 1.250.000 quilòmetres anuals per a connectar als 244.931 habitants de la zona València Metropolitana Nord amb els centres sanitaris (Hospital i Centre d'Especialitats de Sagunt, Hospital Clínic), i amb estacions de la xarxa de Metrovalencia. L'objectiu: millorar la seua intermobilitat i donar-los una millor accessibilitat a aquests serveis públics.

Això forma part del projecte CV-102 que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va aprovar després del procés de participació pública en el qual han presentat propostes ajuntaments, mancomunitats, particulars, usuaris, entitats i empreses, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

La nova ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat el Consell i que va anunciar la consellera d'Habitatge, María José Salvador, al novembre de 2017 per a garantir el transport públic en tots els municipis.

El projecte comptarà amb un mínim de 12 autobusos, per la qual cosa millora el servei i l'oferta que es venia prestant fins ara gràcies a més a sis línies d'actuació diferents, algunes d'elles amb diferents variants de recorregut, i una específicament com a servei nocturn, la qual cosa suposa un total de 480 quilòmetres de línia.

Com a resultat de l'acceptació d'al·legacions presentades, la nova línia L-4 Alboraia Sagunt-Port de Sagunt, que abasta tot l'eix central del corredor, amplia el servei als caps de setmana durant tot l'any. La línia 6a, que atén a Port Saplaya (Alboraia) i resta de platges del nord, augmenta 3 expedicions per sentit per a ampliar la franja horària de la tard-nit, fins a les 22.00 h.

El servei nocturn s'incrementa en prolongar la línia de Rafelbunyol fins al Puig i Puçol i es crea una nova línia nocturna que connecta les platges del nord, Sagunt i Port de Sagunt amb València. A més, Sagunt comptarà amb una nova línia que la comunicarà amb l'Horta Nord, tots els dies de dilluns a divendres laborables amb 14 expedicions diàries per sentit i els caps de setmana: tres els dissabtes i dos els diumenges.

Així mateix, s'implantarà un servei nocturn que connecte Sagunt i Port de Sagunt amb València, els divendres, dissabtes i vespres de festiu; i Canet i Platja de Canet també veuran augmentar el nombre d'expedicions diàries que els comunicaran amb Sagunt, Port de Sagunt i València.

També en l‘Horta Oest i Sud 

Aquestes línies s'uneixen a les 17 interurbanes amb 26 rutes aprovades la setmana passada per a les altres dues comarques metropolitanes: l'Horta Oest i l'Horta Sud. La zona Oest incorpora tres línies radials i la Sud un nou servei transversal sense passar per la capital.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento