Comunitat Valenciana

Unauto VTC adverteix que el decret de la Generalitat  "expulsa els VTC"

  • L'entitat assegura que "suposa la destrucció de més de 500 llocs de treball, a més dels centenars previstos".
  • El sector considera que "podria incórrer en inconstitucionalitat, en anar contra l'article 38 de la Constitució".
Cotxe VTC
Cotxe VTC
VTC - Archivo
Cotxe VTC

Unauto VTC València, associació majoritària en el sector de lloguer de vehicles amb conductor, ha lamentat que la Generalitat Valenciana haja aprovat aquest divendres "un Decret Llei, copiat del català, que suposarà la desaparició del sector dels VTC" a la Comunitat Valenciana.

"Expulsar els VTC de la Comunitat Valenciana suposa la destrucció de més de 500 llocs de treball, a més dels centenars previstos per als pròxims mesos" i "indemnitzacions de 166 milions d'euros als titulars de les autoritzacions VTC", ha advertit en un comunicat.

Segons Unauto VTC, el decret llei aprovat per a regular la prestació del servici de transport públic de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC) aprovat pel Ple del Consell "podria incórrer en inconstitucionalitat, en anar contra l'article 38 de la Constitució, de Llibertat d'empresa, com va apuntar recentment el Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya".

En aquest sentit, el president d'Unauto València, Ricardo González, ha lamentat que "la pressió del taxi ha tornat a funcionar i, seguint l'exemple català, el Govern ha regulat en contra de la creació d'ocupació i de la llibertat d'elecció del ciutadà. I ho ha fet sense escoltar el sector que estava regulant, les autoritats de competència valenciana i una majoria de la població".

González ha criticat que la Generalitat Valenciana "no haja consultat amb el sector un text normatiu que regula la seua activitat, que no haja respectat el període d'al·legacions de la seua pròpia consulta pública i que aprove el text amb les eleccions convocades, adduint una falsa urgència per a aprovar un decret des de la Diputació Permanent".

Al seu juí, "que el Decret Llei contemple un termini d'aplicació de dos mesos no és més que posposar el problema, però almenys permetrà al sector seguir operant durant aquest temps mentre que els conductors i conductores de VTC a València tinguen un poc de marge per a buscar un nou treball", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento