El període de transició de la Policia als Mossos fa créixer la inseguretat

Una enquesta de la Generalitat revela que els catalans confien que la seguretat millorarà en dos anys, quan es completi el desplegament
Els catalans consideren la inseguretat ciutadana com el principal problema que afecta avui la societat, segons l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya, que ha elaborat el departament d’Interior. L’opinió majoritària suspèn l’actuació del govern central en aquesta matèria (amb un 4,52), mentre que dóna un aprovat just a la Generalitat (5,73) i els ajuntaments catalans (5,79).
 
La situació de provisionalitat que s’està donant amb el desplegament progressiu dels Mossos d’Esquadra per tot el territori s’està notant, ja que els catalans confien que el grau de seguretat millorarà al país en els propers dos anys, coincidint amb el total desplegament dels Mossos d’Esquadra. Mentrestant, la situació de transició de la policia nacional a l’autonòmica ha quedat palesa en la sensació d’inseguretat.
 
A nivell econòmic i de benestar: l’atur i les condicions laborals és el que més preocupa (amb un 18,09 % dels enquestats). A continuació, hi ha la immigració (12,43 %) i l’habitatge (8,87 %).
 
Notable per a la policia autonòmica
 
El desplegament dels Mossos d’Esquadra va obtenir el 2004 la millor nota dels últims sis anys. Els ciutadans de la Regió Metropolitana, les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, Girona i la Regió central l’han valorat amb una nota superior al 7, mentre que els veïns del Pirineu Occidental han estat els més crítics, amb un 6, 55. El desplegament dels Mossos a les carreteres va rebre l’any passat una valoració molt favorable (7,29 punts).
Mostrar comentarios

Códigos Descuento