Comunitat Valenciana

Cs acusa el PSPV de crear "polèmiques intencionades" i "manipular" l'homenatge de la premiada Morell a la seua gestant

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)

Ciutadans (Cs) ha acusat aquest dimarts el PSPV de crear "una polèmica intencionada" amb la guardonada en l'acte 'Les Corts de les Dones' Amparo Morell perquè quan van presentar el seu currículum s'incloïa que pertany a l'Associació Son Nuestros Hijos i ha assenyalat que a Espanya hi ha llibertat d'expressió i no podien prohibir-li a la premiada que dedicara aquest reconeixement a la dona gestant del seu fill.

La portaveu en Corts, Mari Carmen Sánchez, ha explicat després de la junta de síndics que en el correu que es va enviar el passat 7 de març a la Presidència de la Comissió d'Igualtat -càrrec en mans de la diputada de Podem Llum Quiñonero- es va incloure el currículum complet d'aquesta dona, en què s'assenyalava que era empresària i també membre de l'Associació Son Nuestros Hijos: "No enganyem ningú, si eixa informació no li va arribar als grups no és la nostra responsabilitat, vam ser clars".

A més, ha indicat que Morell va ser "molt elegant" en el seu discurs i en cap moment va fer un al·legat polític a favor de la gestació subrogada, sinó que "solament va agrair a la seua gestant per l'oportunitat de ser mare".

També ha assenyalat Sánchez que la gestació subrogada no és il·legal a Espanya i hi ha "milers de famílies any rere any recorrent a ella" mentre la qüestió està "en un limb judicial" al que cal donar resposta, recordant que Cs s'ha mostrat a favor d'ella.

Sánchez ha lamentat les crítiques de PSPV i "part de Podem" a aquest reconeixement quan a Cs aquests quatre anys hi ha hagut reconeixements a dones que li hauran agradat més o menys però "en el feminisme cal valorar la llibertat i la forma d'entendre eixe feminisme per part de totes les dones".

El cap de llista de Cs per Castelló, Mercedes Ventura, també s'ha pronunciat sobre aquest tema i ha explicat després de l'acte de presentació de les llistes que en el correu que es va enviar el 7 de març a les Corts es van incloure els currículumns de les dos dones que va proposar Cs amb tota la informació i "si el PSPV no es va voler informar no és problema de Cs".

"Sí que es va llegir que era una dona empresària i defensora d'altres models de família". Per tant, ha agregat, si el PSPV "no s'ha interessat a mirar quals són les dos candidates proposades per Cs no és el nostre problema".

NO ES POT FER "LLEI MORDASSA"

Per açò, ha recriminat als socialistes valencians que hagen creat "una polèmica intencionada" i li ha acusat de "manipular" el discurs de la premiada ja que "no es va fer amb cap fi polític ni es va parlar de la regulació". Morell, ha ressaltat, té la llibertat d'"una cosa tan bonica com és dedicar-li aquest reconeixement a la dona gestant que l'havia donat la vida al seu fill".

"Cs ni cap dona li va a dir a la premiada el què ha de dir perquè hi ha llibertat d'expressió i no es pot fer una llei mordassa", ha incidit.

Davant la petició de més de 30 associacions de dones que demanen la retirada d'aquest premi, ha replicat que a Espanya els ventres de lloguer "no estan regulats" i l'article 10 de la llei de reproducció assistida assenyala que tenen nul·litat de dret, la qual cosa "no vol dir que està prohibit" perquè "si l'estava hi hauria una sanció a les famílies i dones que recorren a la gestació subrogada en altres països".

Sobre aquest tema, ha justificat que tampoc s'ha homenatjat l'alegalitat sinó "una dona empresària que dedica la seua distinció a la seua gestant". "No sé qual és el problema perquè si Morell és defensora de la gestació subrogada jo no sóc ningú ni com a dona ni com a política per a dir-li que no haja de defendre-ho", ha postil·lat".

CANTÓ: "MAI EN EIXE COSTAT DEL FEMINISME SECTARI"

Per la seua banda, el candidat de Cs a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha assenyalat que ell no estarà "mai en eixe costat del feminisme sectari que fa aquest tipus d'acusacions i que es dedica a assenyalar" i ha defès a les dones que "generosament i de forma altruista" són gestants subrogades.

"El feminisme és molt més ampli que açò i les dones no han de tindre ningú que els dicte què han de fer amb la seua vida i amb el seu cos i molt menys des del feminisme, que ha de ser llibertat i igualtat i no sectarisme", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento