Comunitat Valenciana

À Punt estrena 'La Forastera', una "comèdia rural amb punts d'ironia" a un "Springfield" valencià

  • VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)
Cultura.- À Punt estrena 'La Forastera', una 'comèdia rural amb punts d'ironia
Cultura.- À Punt estrena 'La Forastera', una 'comèdia rural amb punts d'ironia
À PUNT
Cultura.- À Punt estrena 'La Forastera', una 'comèdia rural amb punts d'ironia

À Punt estrenarà aquest diumenge la seua nova ficció, 'La Forastera', una "comèdia rural amb punts d'ironia" situada en un poble fictici que constitueix una "xicoteta representació de la nostra societat", a manera d'"Springfield", com a escenari d'una història alimentada pel joc entre els tòpics de valencians i catalans.

Així ho han explicat durant la presentació de la sèrie, aquest divendres, la directora d'À Punt Mèdia, Empar Marco; el sotsdirector de Continguts i Programació de la televisió valenciana, Ernest Sorrentino; el director i guionista de la sèrie Óscar Bernàcer; el productor Toni Benavent, i els actors protagonistes, María Maroto i Jordi Ballester. A l'esdeveniment, celebrat en La Filmoteca de València, han acudit membres de l'elenc i de l'equip artístic.

'La Forastera' és la segona ficció d'À Punt, produïda en col·laboració amb Albena Produccions i la participació de Nakamura, i consta de huit capítols de 50 minuts. De freqüència setmanal, s'estrenarà aquest diumenge a les 21.25 hores.

Narra la història de Lola, una valenciana que viu a Barcelona i es veu obligada a tornar a València amb Javi, el seu company sentimental de Barcelona, per a buscar eixides a la crisi d'imatge que pateix l'empresa de begudes en la qual treballa. Quan torna, res és com abans. La seua mare s'ha traslladat a Serrabella, un xicotet poble de muntanya on Lola trobarà la possible solució a tots els seus problemes i es crearà nous. Convertida en la forastera', haurà de trobar el seu lloc en el poble.

El seu creador, Óscar Bernàcer, defineix la sèrie com una "comèdia rural amb punts d'ironia" que planteja "com són els valencians com a societat". "Hi ha una xicoteta representació de la nostra societat en el poble de Serrabella, un poble fictici, l'Springfield d'À Punt", ha explicat als mitjans en referència al lloc on es desenvolupa la popular sèrie 'Els Simpson'.

El director vol que "la gent es puga reconéixer un poc en l'espai, en els personatges". "Jo crec que se'n van a enamorar de Lola, que comença sent una persona no massa simpàtica, però a poc a poc li agafaran afecte", ha afirmat.

"La ficció connecta el públic i vertebra el territori, si contem històries bones i properes a nosaltres, en el nostre context, la gent ho agraeix perquè es reconeix en els personatges", ha valorat.

Durant la presentació, ha explicat que "no ha sigut fàcil" elaborar aquest projecte audiovisual "amb les condicions que hi ha a València", on troba "molts problemes pressupostaris". "Veient el resultat, hem fet molt bon treball. Esperem que l'audiència puga respondre", ha agregat.

TÒPICS DE VALENCIANS I CATALANS

Sobre el joc que es realitza amb els tòpics entre valencians i catalans i la possibilitat de portar aquesta ficció a Catalunya, Bernàcer ha assenyalat que "quan poses sobre la taula la tensió des del punt de vista de la ficció" aquesta queda "un poc ridícula".

Així, en la sèrie ha retratat "com els valencians veiem els catalans", però ho ha fet abastant "des del punt de vista 'blavero' fins al més germà". "Està bé fer la nostra temàtica, perquè arriba un moment en què havia de passar, ha assegurat, abans de recalcar que els "estereotips portats a l'extrem aconsegueixen una distensió".

L'actriu María Maroto, Lola en la ficció, ha destacat el "brutal" elenc que l'acompanya en la nova sèrie d'À Punt, així com el seu "to preciós". Ha advocat perquè són els projectes els que "emigren" i no els artistes. Al seu juí, les "bromes recognoscibles" en la sèrie i les seues trames la fan exportable a altres territoris.

En aquest sentit, Empar Marco ha opinat que "seria molt bo que la sèrie no es quede" a la Comunitat Valenciana i ha assegurat que des de la televisió pública valenciana treballaran per a poder portar-la a altres territoris.

"CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT D'UN POBLE"

La responsable d'À Punt ha ressaltat que 'La Forastera' és un projecte "molt estimat" forjat durant dos anys. "À Punt porta nou mesos amb totes les finestres en marxa", un període de temps que ha sigut "molt intens" i "de molta faena" però que "ja està donant els seus fruits", un d'ells 'La Forastera'.

"La ficció és un mecanisme de construcció de la identitat d'un poble" i els països en els quals es produeix "acaben construint un imaginari col·lectiu en el qual els ciutadans es reconeixen", ha posat en valor Empar Marco, per a qui "Canal 9, si haguera continuat, hauria tingut eixe tipus de reconeixement identitari". Al seu juí, les sèries viuen un "moment d'or" que "no cal deixar passar", encara que per a açò es "necessita el pressupost adequat".

Pel que fa a les similituds entre la segona ficció d'À Punt i la primera, 'La Vall', Ernest Sorrentino s'ha referit a la juxtaposició del món rural i urbanita, per a destacar que "els valencians som poble i ciutat", però no obstant açò ha puntualitzat que una és comèdia i l'altra un 'thriller'.

Amb tot, en paraules de l'actor Jordi Ballester, 'La Forastera' és una sèrie "nutritiva", que "t'alimenta". De fet, ha citat el grup de música Aviador Dro per a insistir que la "televisió és nutritiva". A més, ha posat en valor que "probablement els actors valencians són del millor que hi ha en l'estat espanyol". "Espere que la gent es nodrisca d'aquest projecte", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento