Comunitat Valenciana

Rivera insta Sánchez a explicar si "va donar instruccions" a Bal per a "afavorir els separatistes en el juí del 'procés'

  • El líder de Cs, Albert Rivera, ha instat el president del Govern, Pedro Sánchez, a "donar la cara" i "explicacions públiques" sobre si "va donar instruccions" a l'Advocat de l'Estat Edmundo Bal perquè "retirara proves" en el juí del 'procés' i "no hi haguera acusació pel delicte de rebel·lió" i, així, "afavorir els seus socis separatistes". "Açò em pareix molt greu i li demane a Sánchez que done explicacions públiques", ha remarcat.
El president de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera, visita València en ?Falles?
El president de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera, visita València en ?Falles?
Francisco Martínez - Europa Press
El president de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera, visita València en ?Falles?

Rivera s'ha pronunciat en aquests termes en atenció als mitjans de comunicació a València, abans de visitar la falla de la comissió del Pilar on ha sigut rebut entre xiulets i aplaudiments per part dels valencians que visitaven en eixe moment el monument faller.

El líder de la formació taronja ha considerat "molt greu" que "la ministra de Justícia, Dolores Delgado, demanara a l'advocat de l'Estat (Edmundo Bal) que retirara les proves perquè no hi haguera acusació per delicte de rebel·lió als polítics separatistes" en el juí del 'procés'. "Em pareix molt greu i li demane a Sánchez que done explicacions públiques", ha remarcat.

Al seu juí, "no pot ser que el president de l'Estat estiga demanant a un advocat de l'Estat que retire proves per a afavorir els seus socis separatistes". "Sánchez és la ganga dels separatistes, fins i tot ha utilitzat en aquest cas les institucions de l'Estat per a anar en contra de l'Estat", ha reprovat.

Per tant, ha demanat al president del Govern "que done la cara" i que també done explicacions la ministra Delgado sobre "si és veritat que va donar instruccions en contra interesses generals de l'Estat".

"ORGULLÓS DE L'EQUIP"

D'altra banda, Rivera ha afirmat que se sent "molt orgullós" del projecte i de l'equip que té i ha destacat les noves incorporacions que ha anunciat Cs com són precisament l'advocat de l'Estat Edmundo Bal, "un home d'Estat i lleial a la Constitució", ha dit, i a l'ex vicepresident de Coca-cola Marcos de Quinto, del que ha destacat que es tracta d'un directiu de primer nivell del món empresa".

"Estic molt orgullós de tindre el millor projecte, el millor equip i eixim a guanyar el 28 d'abril per a formar el govern dels millors i un govern que es parega a l'Espanya real i s'allunye dels 40 anys de bipartidisme. Anem a liderar un nou projecte amb gent de la societat civil", ha emfatitzat.

Preguntat sobre com va aconseguir convéncer Bal per a integrar-se en Cs, ha explicat que ho coneixia des de feia "uns mesos" i sabia de "el seu bon fer" perquè és "una persona molt admirada del món jurídic". "Tinc bons amics en comú i em van recomanar que parlara amb ell perquè és una persona d'Estat, assenyat i vam tindre una conversa i em va paréixer fantàstic. Li vaig dir si volia col·laborar en l'àmbit de la justícia amb Cs i ell em va dir que no estava en política però que podia aconsellar i participar des de fora", ha indicat.

No obstant açò i quan va arribar la campanya electoral, van tornar a parlar i li va proposar formar part del seu equip, ha relatat. "Imaginen-se que a Espanya hi haguera un ministre de Justícia com Bal. Crec que que ens aniria a tots molt millor amb una justícia independent, i lleial a l'Estat", ha emfatitzat.

D'aquesta manera, ha reconegut que és una de les incorporacions "més importants" de la formació perquè es tracta d'una persona "que ha defès la Constitució, l'Estat a Catalunya i que fins i tot s'ha enfrontat a Sánchez i a la ministra quan el van intentar purgar". Crec que que representa el millor d'aquest país i jo estic molt orgullós que estiga en el nostre equip", ha insistit.

NEGA FRAU A CANTÀBRIA

D'altra banda i preguntat per la denúncia de frau en les primàries de Cs a Cantàbria per a triar el cap de llista en les eleccions regionals per part del candidat José López, Rivera ha subratllat que la Comissió de Garanties "ja ha resolt i ha contestat" i "no hi ha gens".

"Tothom té dret a recórrer qualsevol elecció quan perd. En aquest cas s'ha resolt el recurs i no hi ha gens", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento