Comunitat Valenciana

Gerardo Camps diu que no decidia sobre patrocinis d'Aerocas i no va ratificar cap dels contractes amb Álex Debón

  • L'ex-vicepresident del Consell amb el PP i actual diputat en el Congrés Gerardo Camps ha assegurat que ell no negociava ni decidia el contingut ni les quanties dels contractes de patrocini de la societat pública Aerocas (Aeroport de Castelló), i que no va ratificar cap dels contractes del pilot Álex Debón.
Gerardo Camps diu que ell no va ratificar cap dels contractes amb Álex Debón tr
Gerardo Camps diu que ell no va ratificar cap dels contractes amb Álex Debón tr
EUROPA PRESS
Gerardo Camps diu que ell no va ratificar cap dels contractes amb Álex Debón tr

Camps ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans després de declarar aquest divendres en el jutjat d'Instrucció número 3 de Castelló, que va acordar citar en qualitat d'investigats els membres del Consell d'Administració d'Aerocas que van assistir a les reunions i van ratificar els contractes de patrocini de la societat a favor d'una empresa del pilot Álex Debón en les actes celebrades al març de 2009 i 2010.

El jutjat investiga els diners rebuts per la mercantil de Debón en concepte de patrocini i publicitat per part de l'Aeroport de Castelló entre els anys 2009 i 2011, així com si eixos contractes van tindre com a contrapartida el pagament de comissions.

Així, durant la jornada d'aquest divendres, han declarat el qui fóra número dos de la Conselleria d'Infraestructures amb Mario Flores, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui; Javier Eleno; l'ex-vicepresident de la Diputació de Castelló Francisco Martínez i el propi Gerardo Camps, qui ha sigut l'únic que ha realitzat declaracions als mitjans.

Gerardo Camps, que va ser membre del Consell d'Administració d'Aerocas en aquella època en qualitat de president de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), anava a declarar en principi de forma voluntària donada la seua condició d'aforat davant el Tribunal Suprem. No obstant açò, després d'advertir la jutge que ja no era aforat per la dissolució de les Corts i ratificar-ho aquest, ja que aquest dijous va rebre la notificació del Tribunal Suprem sobre aquest tema, ha prestat declaració com la resta d'investigats.

NORMATIVA DE CONTRACTACIÓ

Camps ha indicat als mitjans de comunicació que ha explicat a la jutgessa la realitat que li consta dels assumptes que s'investiguen amb un caràcter prou general" perquè no se li ha fet cap pregunta respecte a suposats suborns, "encara que és cert que el Tribunal Suprem va dir que, quant a la meua persona, no existia cap indici respecte dels mateixos", i ha dit que també se li ha preguntat "prou" sobre la normativa de contractació i uns altres possibles tipus de delictes relacionats amb la contractació.

L'ex-vicepresident del Consell ha assegurat que no va assistir ni va estar delegat en els consells d'administració en els quals es van ratificar els contractes d'Álex Debon, mentre que ha aclarit que en el Consell d'Administració de 2009 "no es va ratificar el contracte de Debón de 30 de març d'eixe mateix any perquè la reunió va ser el 24 de març".

D'aquesta forma, ha subratllat que, com a conseller no ha tingut ocasió de ratificar cap dels contractes de Debon, i respecte de la contractació amb caràcter general que es realitza per part d'Aerocas ha assenyalat que ha declarat la jutgessa, "amb la meua estranyesa que no obrara ja en actuacions", que "tot això està degudament auditat".

Sobre aquest tema, ha explicat que, en el cas d'Aerocas, va haver-hi una auditoria doble: "una auditoria externa per part de les auditores que en virtut de la legislació mercantil es trau a concurs per la Intervenció General cada any, tant d'Aerocas SL com de la SPTCV -accionista majoritari d'Aerocas-", i -ha apuntat- en cap d'elles, durant aquests exercicis, "es va dir que hi haguera cap excepció substancial respecte del control que es feia de despeses de les dos empreses".

A més, segons ha dit, està l'auditoria de la Sindicatura de Comptes, "que sí que hi ha aportat l'informe de l'exercici 2011, que fa recomanacions i no hi ha cap supòsit de responsabilitat per abast, tampoc en els exercicis anteriors, per la qual cosa no pot haver-hi cap il·lícit penal". Amb la qual cosa -ha afegit- "tampoc cap de les auditories externes, tant d'Aerocas com de l'SPTCV, indiquen que puga haver-hi el menor indici que s'haja produït un il·lícit penal dels tipus que pretén investigar la fiscal".

Camps ha explicat que han sol·licitat que es remeteren a actuacions aquestes auditories, "ja que no estan, el què causa enorme estranyesa que s'estiga arribant a la consideració que ha pogut existir algun tipus de delicte relacionat amb l'execució de la despesa d'alguna societat i no s'hagen demanat les auditories externes que es realitzen ni els propis informes de la Sindicatura de Comptes".

DEMANA LA RETIRADA DE LA SITUACIÓ D'INVESTIGAT

A més, ha dit que demanarà al seu advocat que, "amb caràcter immediat", demane que se li retire la situació d'investigat.

Respecte a si li han preguntat per l'expresident d'Aerocas i de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i si era ell el que autoritzava el pagament dels patrocinis, Camps ha indicat que no li han peguntado ni si coneixia Carlos Fabra o a Álex Debón.

Sobre qui va decidir els patrocinis a Álex Debon, ha dit que els patrocinis que fa Aerocas es decideixen en el si d'Aerocas, "i alguns d'ells són supervisats o no per part de la Secretaria General de Grans Projectes i la Direcció general i després són auditats externament per l'auditora que corresponga i per la Sindicatura de Comptes", i ha insistit que "en cap d'eixos procediments va aparéixer que hi haguera el més mínim indici de delicte relacionat amb prevaricació o malversació".

"Jo ni era qui negociava ni qui decidia ni el contingut ni les quanties dels contractes de patrocini d'Aerocas, així com, com a president de la SPTCV, sí que era qui estava al tant dels contractes de patrocini de la SPTCV", ha dit Camps, qui ha assegurat desconéixer si qui feia açò era "el senyor Fabra únicament, el senyor Fabra amb el senyor García Salas -exdirector de l'aeroport- o el senyor García Salas amb els tècnics de la Diputació o amb l'assessoria jurídica o econòmica", encara que "sé que hi havia expedients i alguns es portaven també a Grans Projectes per a la seua revisió i mai va aparéixer gens que fera sospitar que s'estava cometent cap tipus d'il·lícit penal".

Preguntat si el president d'Aerocas era el que tenia l'última paraula sobre els contractes de patrocini, ha dit que eixes decisions es prenen amb criteris tècnics, "almenys en la SPTCV es feia i no tinc per què dubtar que en Aerocas també es fera així".

En aquest sentit, ha explicat que "evidentment a qui es dirigien esportistes d'elit de Castelló era al senyor Fabra, i Aerocas, a més, el que feia era patrocinar esportivament, per imatge, a esportistes d'elit o clubs de Castelló" perquè Aerocas "estava molt lligada també al que era el desenvolupament turístic en el seu moment". "La imatge que millor podria traslladar-ho era la d'esportistes professionals", ha apuntat Gerardo Camps, qui ha recordat que Álex Debón corria el Campionat del Món de Motociclisme i era l'únic de Castelló que ho corria i un dels pocs espanyols.

"La meua intervenció ha tingut una part d'investigat voluntari i una altra com a pèrit, i sempre estaré a la disposició del jutjat", ha subratllat Camps, qui creu que "ha quedat absolutament clar la meua no participació en cap possible il·lícit penal".

"Tot el que coneixia un conseller d'Economia i Hisenda eren les auditories de despesa i en cap d'elles apareixia absolutament gens i, a partir d'ací, en el dia a dia d'Aerocas no està el conseller d'Economia", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento