Comunitat Valenciana

La mare dels xiquets de Godella va ser detinguda després de revelar on es trobaven els cadàvers

  • Els xiquets van ser localitzats sense vida i soterrats molt prop de la casa on vivien.
  • Els serveis socials els havien obert un expedient per suposats problemes mentals i a una presumpta desatenció.
Av.- Sucesos.- La madre de los niños de Godella fue detenida tras revelar dónde
Av.- Sucesos.- La madre de los niños de Godella fue detenida tras revelar dónde
EUROPA PRESS
Av.- Sucesos.- La madre de los niños de Godella fue detenida tras revelar dónde

La mare dels dos germans desapareguts a Godella (València) que han sigut trobats sense vida en la vesprada d'aquest dijous va ser detinguda després d'assenyalar als investigadors el lloc on es trobaven els cadàvers dels xicotets. Els cossos han sigut localitzats i soterrats molt prop de la casa on vivien en dos espais diferents, un a uns 75 metres i l'altre a aproximadament 150 metres.

Així ho ha asseverat aquesta nit, en declaracions als mitjans de comunicació, el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, qui ha confirmat que la dona ha sigut arrestada i que el pare dels menors es troba encara sent interrogat policialment. Cap dels dos ha confessat l'autoria dels fets.

Segons ha assenyalat Fulgencio, encara que en un primer moment la mare no ha mostrat una actitud de col·laboració amb els agents de la Guàrdia Civil, aquests han pogut convéncer-la finalment que revelara on es trobaven els cossos dels dos xicotets, la xiqueta de cinc mesos i el xiquet de tres anys i mig.

A partir d'ara, caldrà realitzar les autòpsies i seguiran els interrogatoris per a l'esclariment del tràgic succés.

Gabriel S. C. i María G. M., els pares dels xiquets de tres anys i mig i cinc mesos els cossos dels quals sense vida van ser trobats semisoterrats aquest dijous a Godella (València), presenten pel que sembla "algun tipus de desequilibri", segons va apuntar el delegat del Govern en declaracions recollides per Europa Press.

Tots dos tenen entorn dels 30 anys d'edat. Ell és de nacionalitat belga i ella, valenciana, pertanyent a una família acomodada de Rocafort. Vivien d'okupes en una casa abandonada, en una de les façanes de la qual havia sigut escrita amb tinta roja la frase "Morireu tots". Dins de l'habitatge, entre matalassos i joguets de xiquets, els agents de la Guàrdia Civil van trobar caps d'animals i nines penjades en les parets.

Així vivien amb els seus dos fills després de deixar, en el cas d'ella almenys, i segons testimonis aportats per veïns, la vida acomodada que tenien anteriorment. La parella, informa Efe, mancava de vehicle, i rebia aliments de coneguts.

Una relació "complicada"

D'acord amb diversos testimonis, la parella mantenia una relació "complicada", ell tenia "reaccions violentes" i tots dos havien començat a viure "de manera alternativa". Eren, segons va indicar una veïna de la zona, "molt hippies". Pel que sembla, i segons informa l'agència Atlas, consumien estupefaents i estaven immersos en "temes sectaris i paranormals".

Ella havia treballat com a netejadora a Rocafort des de desembre de 2017 a març de 2018, i ell, com a marmitó en diversos bars de la mateixa localitat, segons informa El País, que afig que en un d'aqueixos establiments el van acomiadar fa al voltant d'un mes per "la seua falta de puntualitat".

Els serveis socials els havien obert un expedient degut a suposats problemes mentals i a una presumpta desatenció cap als menors que podia haver comportat la retirada de la custòdia.

"Han de ressuscitar"

De fet, de la desaparició dels menors es va tindre constància després d'una discussió entre els progenitors, de la qual van alertar a les forces de seguretat diverses telefonades, segons va explicar el Delegat del Govern.

Després de conéixer aquests fets, la Guàrdia Civil i la Policia Local van desplaçar al lloc diverses patrulles, que en un primer moment van comprovar que el pare dels menors es trobava a la casa, i no així la mare, qui, segons alguns testimonis, havia eixit corrent i nua.

En ser preguntat pels menors, el pare va oferir respostes "incoherents", va relatar el Delegat del Govern, per la qual cosa els agents van activar l'operatiu de cerca i van augmentar els efectius. Sobre les 11 hores, la mare va ser trobada nua a l'interior d'un bidó, en una zona pròxima a l'habitatge, amb esgarrapades "pròpies d'haver corregut".

Juan Carlos Fulgencio va relatar als periodistes que la mare havia dit als agents coses com que "els xiquets han de ressuscitar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento