Comunitat Valenciana

Compromís retrau en un vídeo la "mascletà d'incompliments" als qui venen a Falles "només a fer-se la foto"

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Joan Baldoví
Joan Baldoví
EUROPA PRESS - Archivo
Joan Baldoví

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha criticat aquest dimecres als polítics nacionals que vindran en Falles al balcó de l'Ajuntament a "fer-se la foto" però "sense compromisos reals" sobre l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana i per a recordar-se'l la formació ha elaborat un vídeo en el qual els retrau "una mascletà dels seus incompliments".

Per açò, Baldoví, en roda de premsa, ha advertit sobre aquest tema que si sumen els vots "ni Casado, ni Rivera, ni Bonig, ni Cantó tocaran bola" i ha confiat a més en què Compromís tinga a Madrid grup parlamentari propi perquè són "els que parlen i voten sempre en clau valenciana" i són "una veu insubornable".

"Els valencians som gent hospitalària i amable i com ara el balcó de l'Ajuntament s'omplirà de polítics de Madrid que vindran a veure la mascletà és important recordar-los que no es pot vindre a València any rere any a fer-se la foto sense comprometre's a gens", els ha retret.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que Compromís centrarà la seua campanya electoral en "els problemes centrals dels valencians", com són l'infrafinançament i la infrainversió les conseqüències de la qual "pateixen dia a dia" els valencians, davant dels líders del PPCV i Cs a la Comunitat, Isabel Bonig i Toni Cantó, que "estan més pendents de Catalunya" i el que "passa més enllà del riu Sènia".

Així, en el vídeo es critica que el PSOE que va passar d'exigir un finançament just a justificar en arribar al Govern que no hi havia temps per a reformar el sistema, al PP que ha deixat la Comunitat "en la ruïna" amb la seua corrupció i a Cs que va votar en contra del deute històric i de l'Estatut d'Autonomia. Mentrestant es recorda que "la corrupció es quantifica en 90.000 milions, l'infrafinançament ascendeix ja a 20.00 milions i el deute de l'Estat amb la Comunitat a 14.380 milions".

A més, ha retret al líder del PP, Pablo Casado, i al president i al candidat de Cs a la Comunitat, Albert Rivera i Toni Cantó, que en votar en contra dels pressupostos "ens han deixat els valencians a la cua".

Per contra, ha avançat que "la primera pota" que exigiran per a constituir a Espanya un pacte de Govern serà un canvi de model de finançament "just" per a poder complir així la Constitució.

Baldoví ha recalcat de forma "taxativa, ara que es parla tant de la utilitat del vot en un escenari en el qual ja no hi ha majories absolutes", que Compromís és la "garantia que si se suma ni a València ni a Madrid el PP i Cs tocaran bola". "Amb Casado i Rivera ni aigua", ha assenyalat.

En eixe sentit, ha subratllat que són la verdadera garantia que hi haurà un govern progressista davant els qui tenen "temptacions de conformar govern amb una dreta que no té empatx a pactar amb una la ultradreta més rància".

"VEU INSUBORNABLE"

A més, ha recalcat que Compromís assegura als valencians "tindre una veu absolutament insubornable a Madrid" amb un grup parlamentari propi. En eixe sentit, ha apuntat que encara que "no és fàcil" tindre grup propi està "a l'abast de la mà" perquè durant aquests tres anys han demostrat que Compromís és "el que parla i vota sempre en clau valenciana".

En eixe sentit, ha assenyalat que "la sinergia" que suposarà el superdiumenge electoral "va a funcionar molt bé" i el seu pronòstic és que Compromís obtindrà un resultat "magnífic" i contribuirà al fet que hi haja un govern progressista tant a València com a Madrid perquè té "un cartell boníssim".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que després del dia de "desconcert" per l'avançament electoral de les eleccions autonòmiques ha destacat que des d'aquest anunci fins a hui han constatat "un absolut entusiasme" que els ha portat a "posar-se les piles" i de fet ha ressaltat que les primàries els ha vingut "molt bé" perquè els ha servit de precampanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento