Comunitat Valenciana

Els partits rebran 13.387,25 euros per escó de subvenció de la Generalitat

  • La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha publicat aquest dimarts en el DOGV les quantitats actualitzades.
El BOE publica este miércoles instrucciones de la Junta Electoral Central.
El BOE publica este miércoles instrucciones de la Junta Electoral Central.
EUROPA PRESS - Archivo
El BOE publica este miércoles instrucciones de la Junta Electoral Central.

Els partits, coalicions, federacions o agrupacions d'electors que concórreguen a les eleccions autonòmiques del pròxim 28 d'abril a la Comunitat Valenciana rebran 13.387,25 euros per escó de subvenció de la Generalitat Valenciana per a despeses electorals i 0,67 euros per cada vot aconseguit per cada candidatura que aconseguisca almenys el 3% dels vots emesos vàlidament.

Així ho arreplega una orde de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, publicada aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, per la qual es fixen les quantitats actualitzades per al càlcul de subvencions i bestretes per a despeses electorals, així com el límit dels que puguen realitzar els partits, coalicions o agrupacions que concórreguen a les eleccions a Les Corts.

En concret, la resolució arreplega que el límit de despeses per als partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors que concórreguen a soles a les eleccions a Les Corts serà, per cada circumscripció on presenten candidatura, el que resulte de multiplicar, per 0,27 euros, el nombre d'habitants de dret de la circumscripció.

D'aquesta manera, la despesa límit en cadascuna de les províncies que integren la Comunitat Valenciana, de conformitat amb el cens vigent de població, serà de 496.481,13 euros a Alacant; 155.762.46 euros a Castelló i de 687.956,22 euros a València.

D'altra banda i en el cas que les formacions concórreguen simultàniament a les eleccions a Les Corts i a les Corts Generals, no podran realitzar despeses electorals suplementàries en quantia superior en un 25% dels màxims permesos per a les eleccions a Corts Generals.

Quant a la bestreta de subvencions, l'orde es regeix pel que marca la llei electoral valenciana, que estableix que es concediran fins a un 30% de la subvenció a aquells amb representació en les últimes eleccions celebrades a Les Corts, a partir del 3 d'abril de 2019.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento