Comunitat Valenciana

Puig respon les acusacions d'adoctrinament de Cs: "És una falta de respecte i un abús de la propaganda"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha respost hui a les acusacions llançades per Ciutadans (Cs) al Consell respecte al suposat adoctrinament a les aules assegurant que "és una falta de respecte i una mostra d'abús de la propaganda per a intentar no dir què proposen de veritat en temes fonamentals".
Imatge d'arxiu d'un aula escolar
Imatge d'arxiu d'un aula escolar
GVA - Archivo
Imatge d'arxiu d'un aula escolar

En declaracions als mitjans, ha assenyalat que eixa acusació és "un greu insult" als docents valencians, "que cada dia treballen seriosament per a millorar l'educació" i "es mereixen molt més respecte" que el mostrat per la formació taronja.

Segons ha dit, es tracta d'"un debat que no té res a veure amb la realitat" però és "el marc que han triat perquè un partit que no té moltes propostes es dedica a intentar embarrar el camp".

Puig ha incidit que la Llei d'Ús i Ensenyament ha sigut des dels anys 80 "un marc propici de convivència lingüística" i la Comunitat és "un exemple" de convivència de dos llengües, el castellà i el valencià. "Jo vull al castellà i estime el valencià, que és la meua llengua materna, i crec que que aquesta és una societat que no es deixarà enganyar per la confrontació i el sectarisme".

"Tots aquests anys hi ha hagut pau lingüística i l'ha de continuar havent-hi, aquest no és un problema per als valencians. Jo sóc tan de Vicent Andrés Estellés com de Miguel Hernández, allò important és llegir en castellà i en valencià, llegir, si es llig més, s'aporta més", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento