Comunitat Valenciana

El Consorci de Bombers ensenya als xiquets els riscos del material pirotècnic

  • "La prevenció en els més menuts és crucial sempre", assegura el president de la institució, Josep Bort.
  • Entre altres mesures, recorden que no s'han de llançar petards a menys de 500 metres de zones boscoses.
FALLES.- El Consorci ensenya als xiquets els riscos del material pirotècnic
FALLES.- El Consorci ensenya als xiquets els riscos del material pirotècnic
CONSORCIO PROVINCIAL DE BOMBEROS
FALLES.- El Consorci ensenya als xiquets els riscos del material pirotècnic

El Consorci Provincial de Bombers de València està intensificant la tasca de prevenció als menors sobre material pirotècnic amb el programa 'Bombers a l'Escola', una iniciativa que acudeix als col·legis per a oferir consells per a evitar incendis i que, en el mes de març, se centra en els riscos dels petards.

"La prevenció en els més menuts és crucial sempre. Per açò, des del Consorci els parlem del que han de fer per a gaudir de forma segura de la festa donant-los consells i alertant-los dels riscos", ha explicat el president del Consorci, Josep Bort, des del CEIP Ausiàs March de Rafelcofer.

A més, hui dilluns s'ha presentat un nou material que s'entrega als alumnes en les visites i que pretén reforçar la informació traslladada en les xarrades, segons ha informat el Consorci en un comunicat. Es tracta d'un còmic que es reparteix entre els xiquets i xiquetes i que pretén arribar "al cor dels escolars unint emoció i coneixement, base de qualsevol aprenentatge significatiu".

El còmic també inclou consells com que no s'han de guardar els petards a les butxaques ni tornar a encendre un que no haja explotat. A més, es recorda que no s'han de llançar petards a menys de 500 metres de zones boscoses.

Aquest és la segona edició de 'Bombers a l'Escola', un programa organitzat pel Consorci amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació. Al llarg del curs escolar 2018-2019 ja han visitat més de 100 centres escolar de tota província de València i s'ha arribat a més de 6.200 xiquets i xiquetes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento