Comunitat Valenciana

Guirao considera "absolutament encertat" el plantejament de Sorolla al Belles Arts

  • El ministre, que ha visitat la ciutat, ha qualificat de "magnífica" la reformulació de les sales dedicades al pintor.
Cultura.- Guirao diu que el nou plantejament de Sorolla en el Belles arts d
Cultura.- Guirao diu que el nou plantejament de Sorolla en el Belles arts d
MUSEO DE BELLAS ARTES DE VALÈNCIA (TWITTER)
Cultura.- Guirao diu que el nou plantejament de Sorolla en el Belles arts d

El ministre de Cultura, José Guirao, ha assegurat que el nou plantejament que tindrà l'obra de Joaquín Sorolla en el Museu de Belles Arts de València li pareix "absolutament encertat" tant des del punt de vista museològic com històric.

Guirao ha fet aquestes manifestacions a València, després de realitzar una visita a la pinacoteca -de titularitat estatal i gestió autonòmica- en la qual ha estat acompanyat pel conseller de Cultura, Vicent Marzà; la directora general de Patrimoni, Carmen Amoraga, i la directora del museu, Margarita Vila.

Al ministre se li ha preguntat per la seua opinió per l'ampliació del centre museístic, la sala Sorolla i la reformulació de les sales, que el titular de Cultura de l'Executiu central ha qualificat de "magnífica", al mateix temps que ha expressat el seu desig que "la gent ho gaudisca".

En aquest sentit, ha subratllat que li pareix "molt bé plantejat emmarcar a Sorolla en els seus mestres, els seus coetanis i els seus deixebles". "Sorolla sempre emergeix com la figura principal i pareix que estiguera sol però, sent el més important, no sorgeix del no-res i aquest nou plantejament des del punt de vista museològic i històric em pareix molt encertat", ha argumentat.

En ser inquirit per com valora el "desmantellament" de la Sala Sorolla -el Belles Arts va informar el dilluns que per reordenació de les seues col·leccions no es pot visitar l'espai dedicat al pintor, les obres del qual es tornaran a veure a partir del 12 de març en les noves sales-, José Guirao ha dit que el que "té entès és que és una sala permanent" i ha rebutjat "entrar en polèmiques".

"El que es fa és que hi ha un espai on està Sorolla i hi ha un altre espai on torna a estar Sorolla amb tot el context sencer; des del punt de vista museològic, em pareix molt encertat, absolutament encertat", ha reiterat.

Visita a l'IVAM

D'altra banda, el ministre s'ha referit a l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), que compleix 30 anys i té previst visitar també durant el seu desplaçament a València, que va a aprofitar així mateix per a presenciar una mascletà en el Balcó de l'Ajuntament.

Per a Guirao, l'IVAM és "un dels grans museus d'Espanya que va arrancar meravellosament bé i que després ha tingut períodes on el nivell de qualitat va baixar i en aquesta última etapa, i és una valoració no com a ministre sinó com a persona del món de l'art, està intentant recuperar la serietat i un projecte d'acord amb la seua col·lecció i amb el museu".

"Si un veu els 30 anys, al final, en els museus que passen per alts i baixos l'important són les col·leccions. En l'IVAM cal destacar que l'origen, la base de la seua col·lecció és impressionant i ací està i això al marge de gestions més o menys encertades al llarg del temps, és el que perdura".

"El que perdura dels museus són les col·leccions"

En la mateixa línia, ha afegit: "El que perdura dels museus són les col·leccions, després hi ha exposicions meravelloses regulars, moments on la gent va més sota menys, però històricament el que dóna solidesa és una bona col·lecció i l'IVAM la té".

Respecte a l'aportació econòmica del Govern a l'IVAM, Guirao ha recordat que l'actual Executiu "es va trobar" amb la de l'anterior equip del PP dels pressupostos de 2018 "i la dels del 2019 no ha sigut possible". "I en el moment en el qual estem no vull entrar en valoracions", ha conclòs el ministre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento