Comunitat Valenciana

Narbona reitera que no coneixia Crespo Gomar i assegura que no té res de què "avergonyir-se" amb diners públics

  • La presidenta del PSOE i exministra de Medi ambient, Cristina Narbona, ha reiterat aquest dilluns que "no coneixia en absolut" Crespo Gomar i que "cap socialista" li havia parlat abans d'aquesta empresa, fins que el cas de les presumptes irregularitats en el finançament irregular de PSPV i Bloc durant les eleccions de 2007 i 2008 va saltar als mitjans de comunicació.
La presidenta del PSOE, Cristina Narbona (foto d'arxiu)
La presidenta del PSOE, Cristina Narbona (foto d'arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo
La presidenta del PSOE, Cristina Narbona (foto d'arxiu)

Així ho ha assegurat durant la seua compareixença en la comissió de Les Corts Valencianes que investiga el finançament d'aquests partits, referent a les adjudicacions a aquesta empresa per part de diversos ministeris, entre ells, el de Medi ambient durant la seua etapa com a titular d'aquest departament.

"No tinc res a veure, absolutament res a veure, amb el finançament irregular de cap partit" i "al llarg d'aquests anys, no tinc gens del que avergonyir-me des del punt de vista dels diners públics", ha remarcat Narbona durant la seua intervenció.

L'exministra, que ja va comparéixer l'any passat en una comissió en el Senat per aquest motiu, -i que ha volgut deixar clar que no està sent investigada per aquesta causa per cap jutge, com tampoc els seus col·laboradors, que només han sigut cridats com a testimonis-, ha explicat el cas dels contractes de publicitat que l'empresa pública d'Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed) va firmar Crespo Gomar i ha assenyalat que "cap ministre està en les meses de contractació".

En aquest sentit, s'ha referit a la campanya de publicitat de 2007 per a posar en valor l'aigua de les dessaladora en la qual les empreses de l'Associació Espanyola de Dessalació i Reutilització (AEDyR) les que van decidir posar prop de 7 milions d'euros i a la qual Acuamed va aportar al voltant de 200.000 euros.

Narbona ha justificat la inversió en comunicació en comparació de la inversió que es preveia dur a terme en aquell moment per a "garantir l'aigua", de l'ordre de 3.000 milions d'euros, al mateix temps que ha assegurat que ni la Intervenció ni l'Advocacia de l'Estat van advertir Acuamed que en s'haguera actuat "de forma inadequada".

En tot cas, "els puc assegurar que en cap moment com a ministra vaig tindre res a veure amb una campanya finançada per empreses que se sentien assetjades i que sentien afeblida la seua posició internacional per la quantitat de barbaritats que a Espanya es deien contra l'aigua desalada i la tecnologia que ells desenvolupaven", ha subratllat.

En aquest sentit, ha criticat les "notables amenaces i traves administratives" que segons ha dit van patir les dessaladores per part del PP, davant les actuacions del Programa Aigua que va engegar el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, com a alternativa al Pla Hidrològic Nacional del seu predecessor, José María Aznar.

ACTITUD "FEIXISTA" DE CAMPS

L'exministra de Medi ambient ha recordat que durant la seua primera visita a València com a titular de Medi ambient li va traslladar "de manera literal" a l'aleshores president de la Generalitat, Francisco Camps, que "el que havia fet amenaçant rectors d'universitats, empresaris i agricultors que se n'anaven a reunir amb ella durant la jornada entrava dins d'una "actitud feixista".

"Amenaçar persones que depenen d'una Administració per a manipular posicions em pareixia intolerable", ha insistit, després d'assegurar que l'orde de Camps era que atacar-la "diguera el que diguera". "També en el sou de ministres van els escarnis i insults", ha dit.

Quant als sobrecostos en algunes de les dessaladores, Narbona ha assenyalat que encara que són sempre "lamentables", van estar "molt associats les dificultats" que van trobar per a desenvolupar la planificació de les obres, a més de motius externs com a "canvis en la seua dimensió, en els punts de presa, el punt d'abocament, etc." respecte a la planificació inicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento