Comunitat Valenciana

Investigat un ancià de 75 anys per circular en sentit contrari en el 'by-pass' de València

  • La Guàrdia Civil ha investigat un home de 75 anys per circular en sentit contrari en el 'by-pass' de València, en l'autopista A-7, ja que aquests fets "podrien ser constitutius d'un delicte contra la seguretat vial, per conducció temerària".
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil
GUARDIA CIVIL - Archivo
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil

La investigació va començar quan la Guàrdia Civil va rebre un video aportat pel conductor d'un camió de transport internacional, gravat a la fi del mes d'octubre passat, en el quilòmetre 331 de l'Autopista A-7 'by-pass' de València, en el qual s'observa com un turisme accedia a l'autopista en sentit contrari a l'estipulat, pel carril d'eixida cap a Manises.

Després d'accedir en sentit contrari i malgrat la intensa circulació existent en eixe moment, el conductor del turisme es va incorporar de forma "imprevista, precipitada i sense visibilitat, directament al carril central de l'A-7".

Açò va suposar "un greu perill per a la circulació en creuar-se en la trajectòria del camió quan aquest es trobava molt pròxim, obligant el seu conductor, que circulava pel carril dret a disminuir bruscament la velocitat per a evitar la col·lisió i al conductor d'un altre turisme, que circulava pel carril central, a desplaçar-se ràpidament al carril esquerre, aconseguint esquivar-ho".

La Prefectura provincial de trànsit va enviar el video al Grup d'Investigació i Anàlisi -GIAT- del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil de València, que va dur a terme un estudi de les imatges, constatant que els fets podrien ser constitutius d'un delicte contra la seguretat vial, per conducció temerària.

Per a l'esclariment d'aquest cas ha sigut "fonamental" la col·laboració del conductor que va denunciar els fets. Aquest delicte pot comportar una pena de presó de sis mesos a 2 anys i privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un i fins a 6 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento