Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana exercirà l'acusació en la causa del crim masclista de Planes

  • El Consell ha autoritzat a l'Advocacia General de la Generalitat per a exercitar l'acció popular en el cas de l'assassinat en la localitat de Planes (Alacant) de Sheila, la dona de 29 anys que va morir degollada suposadament a les mans de la seua parella, ha informat la vicepresidenta, Mónica Oltra, després de la reunió de l'executiu valencià.
Concentració de repulsa a Alacant pel crim de Planes
Concentració de repulsa a Alacant pel crim de Planes
TWITTER XIMO PUIG
Concentració de repulsa a Alacant pel crim de Planes

El govern valencià recorda que el succés, ocorregut el passat 9 de febrer, constitueix un cas de violència de gènere, "un problema d'àmbit social públic d'interés general que obliga els poders públics a actuar de manera activa amb l'objectiu d'aconseguir la plena eradicació dels maltractaments".

L'article 36 de la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Hòmens estableix que la conselleria amb competències en matèria de dona podrà proposar el Consell de la Generalitat l'exercici de l'acció popular, a través de l'Advocacia General de la Generalitat, o d'advocades col·legiades, en els supòsits d'agressions físiques domèstiques en els quals es cause la mort o lesions greus a dones residents a la Comunitat Valenciana.

A més, la Llei Integral contra la violència sobre la Dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, 7/2012 de la Generalitat Valenciana, estableix en el seu article 58 que la Generalitat exercirà l'acció popular en tots els procediments penals que se seguisquen per delictes de violència sobre la dona amb resultat de mort, així com en aquells casos en els quals es genere alarma social o produïsca lesions greus i invalidants. Si escau, la Generalitat sol·licitarà sempre la privació de la pàtria potestat del presumpte agressor.

Així mateix, la Llei 10/2005 d'Assistència Jurídica de la Generalitat disposa que correspon als advocats de la Generalitat integrats en l'Advocacia General de la Generalitat, la representació i defensa en juí.

El Consell va aprovar la proposta d'Actuació Institucional de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en cas d'assassinats de dones víctimes de violència de gènere, amb la finalitat de conjuminar esforços i visibilitzar de forma conjunyeix el rebuig als actes de violència de gènere, en aquells casos en què es produïsca la mort d'una dona o dels seus fills o filles a la Comunitat Valenciana.

Aquest protocol inclou com a norma general, la realització d'una concentració de repulsa en la porta del Palau de la Generalitat i en la de cadascuna de les consellerias.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives acostarà l'àmbit rural la Xarxa de Centres Dona 24 hores, per a garantir una protecció especialitzada a les dones front el greu perill que suposa la violència masclista en un entorn no urbà, com en aquest cas del municipi de Planes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento