Comunitat Valenciana

Grezzi no contempla una vaga de l'EMT en Falles i apel·la a la "altura de mires" dels conductors

  • El regidor de Mobilitat Sostenible de València i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, ha assegurat que "no es contempla" una vaga dels conductors en les Falles, davant la proposta que plantejarà el Comité d'empresa en assemblea de realitzar aturades parcials el 17 i 18 de març. "Confiem en l'altura de mires de la plantilla", ha asseverat.
Grezzi no contempla una vaga de l'EMT en Falles i apel·la a la 'altura de mires
Grezzi no contempla una vaga de l'EMT en Falles i apel·la a la 'altura de mires
ARCHIVO/EMT
Grezzi no contempla una vaga de l'EMT en Falles i apel·la a la 'altura de mires

Grezzi ha valorat aquest divendres a preguntes dels periodistes, després de presentar el projecte pilot del pagament amb targeta en autobusos, les mesures de pressió que plantegen UGT i CCOO. La intenció dels conductors és parar el diumenge i dilluns 17 i 18 de març en tres tandes: de 6.30 a 10.30, de quatre a huit de la vesprada i de deu de la nit a dos de la matinada.

Ha remarcat que és una proposta de dos dels cinc sindicats del comité i que ha de ser ratificada en assemblea. "Seguim confiant en tota la plantilla i en la proposta que hem fet", ha recalcat, en referència a la negociació del nou conveni laboral.

El titular de l'EMT ha recordat que l'oferta de la companyia parteix d'"una llei estatal que no es pot canviar i que està investigant la Fiscalia per com es van aplicar eixes rebaixes sobre els dies que s'ha de treballar en la jubilació parcial". També ha posat l'accent que "l'Agencia Antifrau va apreciar quatre delictes".

"No podem aprovar una cosa que no és legal, però sí millores que fan que podrien ser els dies treballats prop de la mitat en una segona activitat i d'altres", ha defès, amb l'objectiu d'"alleujar als conductors que després d'una vida llarga de treball tenen dret a eixa prejubilació, però la llei diu que ha de ser en un percentatge determinat".

Dins de la proposta de la companyia per al conveni, Grezzi ha ressaltat "totes les millores salarials més el temps de descans que hi ha en l'acord", per la qual cosa ha assegurat que confien que s'aprove i "en l'altura de mires de la plantilla". "De moment no contemplem eixe escenari", ha insistit davant la possibilitat d'una vaga en Falles.

En la mateixa línia, el gerent de l'EMT, Josep Enric García Alemany, ha explicat que si l'acord es va prendre aquest passat dijous pel Comité d'empresa ha de passar per la Direcció General de Treball i l'empresa ha de realitzar un informe amb una proposta. Ara bé, ha puntualitzat que "encara no" han rebut comunicació oficial i que "només hi ha notes sindicals".

PROPOSTA DE MANIFESTACIONS

A més de les aturades, els treballadors sotmetran a votació en l'assemblea realitzar sengles manifestacions el dimecres 13 i el divendres 15 de març, primer dia de les festes de Falles, en dos tandes d'11.00 a 12.00 hores i de 16.30 a 17.30 hores.

El recorregut que plantegen és diferent a l'habitual d'aquestes protestes: de les oficines a la plaça de l'Ajuntament passant per la plaça de la Reina i els carrers Pau, Poeta Querol i Barques. Si ho denegara la direcció, passaria pels punts habituals: oficines de l'EMT, plaça de la Reina, carrer Sant Vicent i plaça de l'Ajuntament.

Els conductors d'autobús votaran les dos mesures de pressió en l'assemblea que tenen previst realitzar dimecres que ve 6 de març, per a la qual han sol·licitat a l'empresa que els facilite un local o un saló d'actes.

Des del Comité d'empresa d'EMT València van lamentar que la direcció de la companyia "segueix en les seues erre que no es poden acumular jornades malgrat tindre constància que no és il·legal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento