Comunitat Valenciana

Peñarroja calfa motors per a una mascletà potent i molt rítmica i un espectacle "rabiosamente nou" en L'Alba

  • Peñarroja té tot llest per a disparar aquest divendres, 1 de març, la primera mascletà de les Falles de València 2019, un espectacle que brinda des de fa 24 anys i que enguany serà "potent i molt rítmic". "L'any que vé caldrà fer alguna cosa especial", augura el pirotècnic Pepe Nebot de cara al 25 aniversari.
Peñarroja calfa motors per a una mascletà potent i molt rítmica i un tret
Peñarroja calfa motors per a una mascletà potent i molt rítmica i un tret
JCF/ARCHIVO
Peñarroja calfa motors per a una mascletà potent i molt rítmica i un tret

Aquesta pirotècnia de la Vall d'Uixò (Castelló) també firmarà el

'L'Alba dels Falles' del divendres 15 de març que festeja la 'plantà' de tots els monuments fallers. Per a aquesta vetlada prepara un espectacle "molt molt nou". "Enfront del classicisme de la mascletà, en 'L'Alba' anem a oferir el més rabiosamente nou", avança el pirotècnic a Europa Press.

Quinze dies abans, aquest divendres obri el calendari de les 'mascletaes' de març amb un espectacle que porta el segell de Peñarroja des de 1995. Encara que serà "potent i molt rítmic", Nebot assegura que dona "molt poca importància a la quantitat de pólvora".

Al final, "l'important és oferir un bon espectacle i que la gent gaudisca", a partir de les dos de la vesprada en la plaça de l'Ajuntament com a marca la tradició. Per a caldejar l'ambient, els pirotècnics gaudiran dels compassos d'una xaranga abans i esperen que el bon temps es mantinga: "Estem preparant les samarretes d'estiu".

Tot i donar l'eixida, el pirotècnic recorda que "hi ha 18 'mascletaes' més" i que "cal deixar espai als companys que treballen el 17 i 18 de març", dies grans de les Falles. En definitiva, Peñarroja convida a "passar-ho bé i a compartir la primera 'mascletà'".

"FER VALÈNCIA MÉS GRAN SI CAP"

Per a 'L'Alba dels Falles', en la mitjanit del 15 de març en el recinte de l'esplanada de la plaça de l'Ajuntament, aquesta casa oferirà "alguna cosa diferent i cèntrica com a punt culminant per a acompanyar totes les falles". "La intenció és que tothom ho veja a les dotze de la nit i facen València més gran si cap. Fins a ací puc llegir", manifesta el pirotècnic.

Serà un espectacle sense llums i amb efectes de focs artificials per a unir les més de 300 comissions falleres i donar la benvinguda als dies grans de les festes josefinas de 2019. Aquesta iniciativa es va reprendre en la capital valenciana fa tres anys a partir de la proposta de la falla Na Jordana per a recuperar una tradició.

Precisament, Peñarroja és experta en els espectacles que donen l'eixida al calendari faller, doncs diumenge passat també es va fer càrrec de la pirotècnia de la Crida des de les Torres de Serrans. Va ser un muntatge "molt subtil i acompanyat per tot l'espectacle multimèdia, amb molt sentimentalisme".

CALENDARI PIROTÈCNIC

El dissabte, 2 de març, li prendrà el testimoni la pirotècnia Mediterráneo també amb una 'mascletà' de colors a mitjanit des de la plaça de l'Ajuntament. Els següents dies oferiran les de les dos de la vesprada els pirotècnics d'Alpujarreña (diumenge 3), Zaragozana (dilluns 4), Nadal-Martí (dimarts 5), Pibierzo (dimecres 6), Gironina (dijous 7) i Martí (divendres 8).

A una setmana de les Falles, el dissabte 9 de març arribarà el torn de la pirotècnia Aitana amb la 'mascletà' de la vesprada i una altra especial de colors a mitjanit, amb 'Els focs de la plantà'. L'endemà, diumenge 10, la tradicional 'mascletà' de les 14.00 hores portarà el segell de Germans Caballer. El calendari segueix amb les pirotècnies Tomás (dilluns 11), Hermanos Ferrández (dimarts 12), Crespo (dimecres 13), Torís (dijous 14) i Zarzoso (divendres 15).

Ja en els dies grans, el dissabte 16 dispararà la 'mascletà' de la vesprada FX Caballer, mentre que el primer castell des de l'Albereda portarà els colors de Vulcano. El diumenge 17, Vulcano repeteix en la 'mascletà' de la vesprada i deixa el castell a FX Caballer.

Pirotècnia Valenciana i Ricasa seran els protagonistes el 18 de març, en la 'mascletà' i el castell de la 1.30 hores, amb l'apoteosi de la Nit del Foc. Com a colofó, Ricasa s'encarregarà de l'última 'mascletà' del festiu del 19 de març i de l'espectacle per a la Cremà de la falla gran de València, a partir de la una del matí en la plaça de l'Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento