40 barris de Barcelona tindran dissabte la seva rua de Carnaval

  • El rei Carnestoltes va celebrar dijous l'Arribo a la ciutat i va anunciar la Disbauxa que viurem fins al pròxim dia 6, el dimecres de cendra.
L'actriu Alba Sarraute, caracteritzada com la reina Belluga, al Carnaval del 2016.
L'actriu Alba Sarraute, caracteritzada com la reina Belluga, al Carnaval del 2016.
ARXIU
L'actriu Alba Sarraute, caracteritzada com la reina Belluga, al Carnaval del 2016.

El rei Carnestoltes va arribar puntual dijous al centre de Barcelona, dia de Dijous Gras, per anunciar la Disbauxa que impregnarà la ciutat durant aquest cap de setmana. A les 18 hores,a la Rambla, a l'altura de l'Arts Santa Mònica, es va celebrar l'Arribo, amb ses majestats Belluga i Tòtil Tocatdelala com a reis de la festa, a càrrec un any més de la companyia Comediants.

Hi van participar també els capgrossos de la Rambla, els emperadors de les corts europees de Comediants, l'Orquestra Reial del Carnaval, els Gegants Vells de la Casa de la Caritat i els músics Ganxets.

La Rua de Carnaval arriba dissabte 2 de març i tindrà les seves respectives rues a una quarantena de barris de la ciutat. El Carnavalassu del Gòtic serà a les 19 hores amb una rua que arrencarà de la plaça del Vuit de Març fins al Palau Alòs, passant abans per la plaça de Sant Jaume.

A la Dreta de l'Eixample, les comparses es trobaran dissabte a les 11 hores davant del Mercat de la Concepció i sortiran pel carrer de Girona fins al pati del Centre Cívic Casa Elizalde. L'Esquerra de l'Eixample organitza la rua a les 17 hores des del Centre Cívic Urgell i acabarà a Consell de Cent, entre Borrell i Viladomat, amb xocolatada i ball.

A la vila de Gràcia, el punt de trobada serà a les 18 hores als Jardins de Salvador Espriu. La rua recorrerà Gran de Gràcia fins a la Travessera de Gràcia i finalitzarà a la plaça de la Vila de Gràcia.

El barri del Carmel treu al carrer la seva rua a les 16.30 hores amb la sortida de les comparses des del Centre Cívic Carmel. Acabarà a la rambla del Carmel, entre els carrers de Granollers i de Llobregós. Hi haurà posteriorment animació i es cremarà el Carnestoltes.

Carnaval de sitges

Enguany se celebra fins al 6 de març el que és considerat un dels millors Carnavals del món. La festa més multitudinària de la ciutat de Sitges finalitza dimecres 6, dimecres de cendra, i els dies més sonats seran diumenge i dimarts amb les desfilades infantil i adulta pels principals carrers de la vila. Hi participaran 44 grups i més de 2.200 persones.

Dissabte dia 2 tindrà lloc la Rua de la Disbauxa (19.30 hores) amb final al Casino Prado.

Diversos punts de Barcelona. Fins al 6 de març. Més informació a les pàgines web lameva.barcelona.cat/culturapopular i visitsitges.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento