Comunitat Valenciana

La dona d'Alberto Gomar es nega a declarar en Les Corts i revela que el seu marit ha patit un ictus arran del procés

  • La dona d'Alberto Gomar, president de l'empresa Crespo Gomar, s'ha negat aquest dilluns a declarar en la comissió especial d'investigació del finançament electoral de PSPV i Bloc entre 2007 i 2008 i a respondre qualsevol pregunta relacionada amb la investigació judicial al seu marit, sobre el qual ha revelat que ha patit un ictus com a conseqüència, ha dit, d'aquest procediment i de les informacions que s'han publicat.
La dona d'Alberto Gómar es nega a declarar en les Corts
La dona d'Alberto Gómar es nega a declarar en les Corts
CORTS
La dona d'Alberto Gómar es nega a declarar en les Corts

María del Ángel Burgos, que ha acudit a Les Corts acompanyada del seu lletrat, ha explicat que va treballar en Crespo Gomar des de 2005 a 2009 i ha assegurat que no ha parlat amb "cap polític" ni amb "ningú" abans de vindre a aquesta compareixença.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que no anava a contestar cap pregunta relacionada amb el procés judicial obert al seu marit. A més, ha assenyalat que no sap "res" sobre els treballs facturats al PSPV i al Bloc perquè ella estava en Administració. "De números no he vist res", ha afirmat.

Així mateix, ha revelat que el seu marit ha patit un ictus per "aquest juí" i les informacions publicades, la qual cosa "no es mereix" perquè és "la persona més lleial, honesta i treballadora" que coneix.

El diputat del PP José Ciscar, després de lamentar la situació del seu marit, li ha replicat que accepta que es negue a contestar a les preguntes per a no interferir en el procés judicial però que no pot admetre que al·legue que no sap res quan tenia "el sou més alt de tots", fins i tot superior al d'un conseller.

A més, li ha recordat que "ningú posa en dubte la presumpció d'innocència" d'Alberto Gomar. Sobre aquest tema, Burgos li ha contestat: "Mentre pague els impostos i a la Seguretat Social puc tindre el sou que em done la gana".

Per la seua banda, la diputada del PSPV Rosa Peris no ha volgut reformular cap pregunta i ha criticat que ací s'ha construït una causa amb "fotocòpies de correus amb una alta probabilitat de manipulació". Peris ha explicat que el PSPV va encarregar la precampanya de 2007 a Crespo Gomar perquè era "una empresa capdavantera" i ha assegurat que es van abonar les quanties dels treballs.

"No ha aconseguit posar ni una sola dada de les greus acusacions que estan mantenint", ha retret. Així mateix, la diputada de Compromís Mónica Álvaro ha descartat fer-li més preguntes per "humanitat".

Per la seua banda, des de Cs, Mari Carmen Sánchez ha lamentat la situació mèdica del seu marit però li ha aclarit que des d'aquesta comissió solament persegueixen determinar responsabilitats polítiques en un suposat finançament irregular en aquests dos partits i des de Podem si que li han llegit totes les preguntes.

TREBALLS PRESTATS

Per la seua banda, l'extreballadora de Crespo Gomar Gracia Fort Martí ha assenyalat durant la seua compareixença prèvia que no recorda que terceres empreses hagueren assumit el pagament dels servicis prestats a partits polítics i ha apuntat que suposa que totes les facturacions es corresponien amb els treballs prestats.

Fort Martí ha explicat que va treballar per a aquesta empresa des de 2002 fins el 2009 o el 2010 en el departament de projectes i s'encarregava de la producció. Així mateix, ha comentat que va prestar declaració a Gandia davant la Policia Nacional sobre les seues funcions en les empresa i també li van preguntar amb quines firmes havien treballat.

Sobre aquest tema, ha aclarit que no tenia contacte directe amb els clients, sinó que eren els executius de comptes els que els passaven la informació per a poder pressupostar-la i una vegada que ho feien ho retornaven a l'executiu de comptes i "el que s'aprovava es produïa". Una vegada executat es passava al departament de facturació. Així mateix, ha assenyalat que Alberto Gomar i Vicente Benlloch eren "els caps" i serien qui parlaven amb els executius de comptes.

En eixe sentit, ha recordat que van arribar a ser 80 empleats i que sobretot van treballar amb empreses constructors, ja que eixos anys van coincidir amb el 'boom' immobiliari, més que amb partits polítics. No obstant açò, sí que recorda haver realitzat algun treball per al PSPV o el Bloc, com fullets, encara que no recorda de treballs per al PP. "No m'acorde però segurament es farien", ha apuntat.

De la mateixa manera, ha assenyalat que no recorda servicis com la contractació de lloguer d'avionetes per a partits polítics però en qualsevol cas, ha comentat: "deduïsc que els servicis que realitzava estaven en un pressupost".

En eixe sentit, ha insistit que desconeix a qui es facturava perquè no era la seua competència sinó dels executius de comptes. En total, hi havia huit o nou comercials i s'encarregaven de l'atenció de clients per zones, per la qual cosa no ha sabut dir qui s'encarregava de la facturació dels treballs al PSPV.

Amb tot, ha assenyalat que només hi havia una Lucía en el departament de projectes però que també desconeix si Lucía Pascual va rebre instruccions perquè terceres empreses pagaren els comptes dels partits. "Cadascuna tenia els seus correus", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento