Comunitat Valenciana

Puig critica la "política pop d'uns que van a Waterloo i d'altres que estan a la grandària de les banderes"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha criticat l'"episodi permanent de cultura política pop en la qual uns se'n van a Waterloo" i "altres estan a la grandària de les banderes" perquè considera que "són debats que no li interessen a la ciutadania, que l'única cosa que fan és intentar incentivar la fractura, intentar, en definitiva, faltar al respecte els ciutadans". "Es tracta als ciutadans amb falta de respecte, com si no foren capaços de destriar", ha lamentat.
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en imatge d'arxiu
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORST VALENCIANES
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en imatge d'arxiu

Així ho ha indicat aquest dilluns, en declaracions als mitjans, abans de presidir una jornada interparlamentària en la seu de la formació a València, a la qual han acudit senadors i diputats nacionals i autonòmics socialistes.

Aquesta reunió dels socialistes pretén abordar "el context en el qual estem" i "enfortir el que és un discurs comú en defensa dels interessos dels valencians i de les persones en un projecte inclusiu per la tolerància contra el fanatisme i per a intentar superar aquesta fractura que les dretes, la triple aliança de les dretes, vol fer en tot aquest temps", ha explicat Puig.

El també secretari general del PSPV ha assenyalat que "no podem perdre un any", al mateix temps que ha instat a "fer que les institucions estiguen clarament al servei dels ciutadans" i a posar "damunt de la taula debats importants", "sense desqualificacions a ningú però parlant d'aquells problemes que han d'estar en l'agenda pública".

En aquest sentit, Puig ha criticat l'"episodi permanent de la cultura política pop que uns se'n van a Waterloo, els altres estan allí, s'obri la porta, no s'entra i uns altres estan a la grandària de les banderes".

Al seu juí, "tot són debats que no li interessen a la ciutadania, que l'única cosa que fan és intentar incentivar la fractura, intentar, en definitiva, faltar al respecte als ciutadans". Ha insistit que, amb aquests discursos, "es tracta als ciutadans amb falta de respecte com si no foren capaços de destriar". De la mateixa manera, ha criticat que s'empre el "maniqueisme bo o roín".

"DECAÏMENT DE LA DEMOCRÀCIA"

El líder dels socialistes valencians creu que "tota aquesta situació és un decaïment de la democràcia". Enfront d'açò, ha advocat per "debats seriosos sobre problemes seriosos que preocupen a la ciutadania i que són fonamentals per al futur del país". "Els partits polítics han d'intentar oxigenar la societat i atraure a debats assenyats a la ciutadania", ha agregat.

D'altra banda, Ximo Puig ha explicat que la jornada interparlamentaria dels socialistes aborda el Brexit i la situació d'Europa. Ha advertit del "preocupant" que és el "ascens dels 'ultres', que a Espanya, "a diferència d'Europa, estan recolzats per les dretes democràtiques, que a Europa no és així". "Aquest és la singularitat de les dretes espanyoles i valencianes", ha indicat.

La trobada, a més, serveix per a "fer un recorregut sobre la política espanyola i valenciana en el sentit d'orientar el procés de canvi que s'ha iniciat fa tres anys i mitjà a la Comunitat, perquè

continue tenint recorregut l'estabilitat i la millora del que és la realitat social", ha destacat Puig.

"Quan parlem de la triple aliança de les dretes el que estan proposant és una volta arrere", ha assenyalat, per a explicar que el PSPV plantejarà "quan corresponga una campanya d'explicació de qual és un camí i qual és l'altre", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento