Comunitat Valenciana

La Generalitat començarà a inspeccionar les 95 vivendes que compleixen requisits del concurs per a la compra d'immobles

  • És la primera vegada que la Generalitat convoca un procediment per a la compra de vivendes per a lloguer social.
  • Els Pressupostos de 2019 contemplen 40 milions per a la compra d'aquests immobles.
VIVIENDAS, PISOS, HIPOTECAS
VIVIENDAS, PISOS, HIPOTECAS
EUROPA PRESS - Archivo
VIVIENDAS, PISOS, HIPOTECAS

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori començarà a inspeccionar i valorar les 95 vivendes que compleixen amb els requisits del concurs convocat el passat octubre per a l'adquisició de vivendes en municipis de la Comunitat Valenciana i així poder incorporar-les al parc públic de la Generalitat i destinar-les a lloguer social i assequible.

Una vegada rebuda tota la documentació, la Conselleria va procedir a l'obertura dels sobres que contenen la informació administrativa requerida i es va constituir una Mesa de Valoració que analitza si les vivendes oferides compleixen o no els requisits, segons ha informat la Generalitat.

De l'obertura del sobre 1, després de descartar les duplicitats i errors de sol·licitud, es van acceptar 135 vivendes. Posteriorment, després de l'obertura del sobre 2, en descartar aquelles que no complien els requisits, s'han seleccionat 95 vivendes que seran les inspeccionades i valorades.

La Generalitat ha elaborat una llista de les vivendes admeses per a poder valorar-les i iniciar les taxacions pericials necessàries per a fixar els preus. Finalment, es procedirà a realitzar la resolució on s'especifique la proposta d'adjudicació de les vivendes que finalment resulten seleccionades.

Per províncies, en la província d'Alacant es troben 37 d'aquests immobles, entre els quals destaquen set a Elx i Torrevieja, cinc a Alacant i Santa Pola i tres de Callosa del Segura.

En la província de València es valoraran 31 vivendes. Els municipis que concentren major nombre d'immobles són Alzira amb vuit, quatre a València i tres a Xirivella i a Gandia. Pel que fa a la província de Castelló hi ha 27 vivendes a valorar, destacant les 11 de Vila-real i les huit de Castelló de la Plana.

La consellera d'Habitage, María José Salvador, ha destacat que és la primera vegada que la Generalitat convoca un procediment per a la compra de vivendes amb l'objectiu d'augmentar un parc públic insuficient per a les necessitats dels ciutadans de la Comunitat".

Per a açò, enguany els Pressupostos de 2018 contemplaven 11.246.986 euros per a la compra d'aquestes vivendes, mentre que aquesta xifra ha augmentat fins als 40 milions en els pressupostos de 2019.

Segons s'especifica en la convocatòria, les vivendes objecte d'aquest concurs hauran d'estar situades en municipis de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, en edificis amb tipologia plurifamiliar, en sòl urbà i que no estiguen fora d'ordenació.

Les vivendes hauran d'estar compostes, almenys, per saló-menjador, cuina, dormitori i bany i complir amb les condicions d'habitabilitat i accessibilitat segons la normativa vigent.

També han de reunir les condicions òptimes o adequades per a ser ocupades "immediatament" després de la formalització de la seua adquisició, per la qual cosa han d'estar "lliures d'utensilis inútils i en condicions higièniques i de neteja adequades". A més han d'estar lliures d'ocupants i de càrregues i gravàmens.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento