Arranca Heroes Comic Con: dibuix en viu, editors, 'cosplay' i artistes pretenen reunir 23.000 aficionats
Arranca Heroes Comic Con: dibuix en viu, editors, 'cosplay' i artistes pretenen reunir 23.000 aficionats EUROPA PRESS

Fira València ha començat a rebre als primers assistents al voltant de les 10 hores d'aquest divendres, un matí en la qual els dos pavellons han acollit a més visites escolars. La directora del certamen, Reyes Sáez de Juano, ha destacat en la inauguració que aquesta segona edició vé "carregada de novetats", perquè ha sumat un pavelló més, la qual cosa implica més activitats i continguts per a tots els públics.

Aficionats abillats amb disfresses de Harley Quinn, Deadpool, Astérix i Obélix, 'sims', 'pokemons', alumnes d'Hogwarts, 'jedis', personatges de 'Jurassic Park', de 'One Piece' o lladres de 'La Casa de Papel' han acudit als diferents expositors en busca de els seus còmics favorits, han vist a il·lustradors crear en directe, han gaudit de música rap i han pres part en les primeres activitats del saló.

Els aficionats han tingut l'oportunitat d'adquirir articles com un licor de 'Fuego Valyrio', chocolatinas de Willy Wonka, varetes de 'Harry Potter', miniatures de personatges de ficció i 'marxandatge' de sèries, còmics, manga i anime.

Al certamen li "agradaria" aconseguir les xifres d'assistència de la primera edició, 23.000 persones. El dia en què més visitants esperen és el dissabte, doncs la directora ha destacat que "no deixa de ser una trobada d'oci per a famílies, amics, aficionats, que gaudeixen d'un cap de setmana diferent".

El perfil és un "públic molt heterogeni", que conjumina al "'friki' en el bon sentit de la paraula, aficionats a 'Harry Potter', 'Star Wars'" amb "públic molt jove que poden ser seguidors de sèries de televisió, que igual no tenen connexió directa amb el còmic", junt a "aficionats al còmic de tota la vida que venen per les seues firmes amb els seus autors favorits". "És un esdeveniment on hi ha públics molt heterogenis però amb una afició comuna, que és tot el que té a veure amb el dibuix animat, amb el còmic i amb la il·lustració", ha ressaltat.

BRAN STARK I ALTRES CONVIDATS "DE PRIMERA LÍNIA"

Per davant els espera un cap de setmana amb més de 80 convidats "de primera línia" del món del còmic, la il·lustració i les sèries, tant valencians com nacionals i internacionals, inclosos autors de l'univers 'Marvel' de la mà de l'editorial Panini. Hi haurà firmes dels creadors i l'oportunitat de conversar amb artistes. "Tenim autors internacionals i nacionals molt esperats que van a estar els tres dies firmant exemplars dels seus còmics", ha explicat la responsable de l'esdeveniment.

L'esdeveniment encara aquest dissabte i diumenge el seu 'plat fort', ja que rebrà a l'actor Isaac Hempstead-Wright, que dona vida a Bran Stark en la popular sèrie 'Joc de trons'. "Va a estar firmant tant fotos com a autògrafs amb els seus fans, i després hi haurà els panells típics que donen l'oportunitat al públic de preguntar sobre la seua carrera professional", ha detallat Reyes Sáez.

Al principi, estava prevista la visita de Joe Keery, una de les estreles d''Stranger Things', que ha cancel·lat la seua assistència per "compromisos de treball d'última hora que exigeixen la seua presència ineludible", segons explica l'organització del certamen.

TALLERS, EDITORIALS I MÚSICA

A més dels convidats, la fira ofereix un programa d'activitats "molt complet quant a conferències, xarrades" i propostes de contingut professional gràcies a la participació de "moltes escoles de València que es dediquen al món de la il·lustració i del disseny".

Fira València també albergarà "expositors nacionals i internacionals, editorials, botigues de còmic, de 'marxandatge', àrea de restauració i "diferents espais per a donar resposta als diferents públics": "sales de tallers, tallers d'il·lustració per a adults, per als xiquets i una zona de xiquets on hi ha un muntó de jocs".

En l'escenari principal passarà "el més gros", amb un concurs de 'cosplay', rap en directe i dibuixants internacionals i nacionals dibuixant en directe per a mostrar com és el seu procés de creació, entre altres propostes.

Consulta aquí más noticias de València.